Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferința internațională: „Politici de sănătate: Care sunt soluțiile inovatoare pentru teritorii?”

Astăzi, vineri, în Cetate, va avea loc

Conferința internațională: „Politici de sănătate: Care sunt soluțiile inovatoare pentru teritorii?”

Municipiul Oradea, în parteneriat cu Ambasada Franței în România și Zona Metropolitană Oradea, organizează astăzi (vineri, 10 martie 2017) la Cetatea Oradea (Corpul C, etajul 2, sala de conferințe) începând cu ora 8.30, conferința internațională „Politici de sănătate: Care sunt soluțiile inovatoare pentru teritorii?", eveniment care se derulează în cadrul Întâlnirilor Europene din Transilvania (ediția a VII-a).

Domeniul sănătății prezintă o importanță majoră de dezvoltare în Franța ca și în România. În Franța, în ultimii ani, asistăm la formarea unor zone în care accesul la îngrijiri medicale se face cu dificultate în timp ce în România, sistemul public de sănătate nu funcționează adecvat, acest lucru datorându-se în principal lipsei de personal medical, repartiției inegale a resurselor (majoritatea fiind concentrate în centrele universitare și în marile orașe), capacității insuficiente de a acorda îngrijiri medicale în mediul rural și nivelului de saturație atins de mediul spitalicesc.
Organizată pe parcursul a trei zile (Cluj-Napoca - 8 martie, Zalău - 9 martie și Oradea - 10 martie), conferința respectivă va permite punerea în discuție a politicilor publice de sănătate din cele două țări, raportul lor în teritoriu, precum și rolul lor în dezvoltarea locală, oferind o viziune reciprocă pe baza experiențelor proprii.
Conferința de la Oradea se va axa pe două teme: Măsurile de îmbunătățire a prevenției medicale și Cooperarea transfrontalieră în domeniul sănătății (Frontiera: obstacol sau oportunitate?). (B.P.)

Trimite email

sâmbătă, 19 octombrie 2019