Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre profesia de Consilier juridic

Joi, reprezentanți ai Colegiului Consilierilor Juridici Bihor le-au vorbit studenților

Despre profesia de Consilier juridic

Joi, 9 martie 2017, studenți ai Universității Agora au participat, în Aula Albastră, la un eveniment organizat în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al studenților, în colaborare cu centrul Europe Direct Agora Oradea, la care au fost invitați dna Ioana-Gabriela Sasu-Sbârciog, decan al Colegiului Consilierilor Juridici Bihor, dl. Ganea George Horațiu, membru în Consiliul de Conducere al Colegiului şi dna Mateaiș Monica-Delia, consilier de orientare privind cariera.

Vorbind despre profesia de Consilier juridic, invitații au prezentat scopul și obiectivele Colegiului, dar și Federația  Ordinul Consilierilor Juridici din România (O.C.J.R.), făcând referire la legislația care reglementează profesia.
,,Profesia de consilier juridic face parte din categoria profesiilor juridice, se organizează într-un corp profesional și se exercită conform prevederilor Legii nr. 514/2003 privind organizarea și exercitarea profesiei de consilier juridic și a prevederilor Statutului profesiei de consilier juridic", a precizat doamna decan Ioana-Gabriela Sasu-Sbârciog.
Totodată, studenții au aflat care sunt modalităţile de exercitare a profesiei, cum se face primirea în profesie, stagiul și definitivarea în profesia de consilier juridic, care sunt atribuțiile  şi competenţele consilierului juridic, cum se realizează activitatea profesională a acestuia.
,,Titlul de consilier juridic este conferit de către corpul profesional Ordinul Consilierilor Juridici din România, respectiv de către colegiile consilierilor juridici din fiecare județ și ale sectoarelor Municipiului București, membre ale O.C.J.R.", a conchis decanul Colegiului Consilierilor Juridici Bihor, doamna Ioana-Gabriela Sasu-Sbârciog.
Laura Boșca & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Despre profesia de Consilier juridic.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 24 martie 2019