Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa

Cititorii de azi, liderii de mâine

City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa

Administratorul public al Primăriei Oradea, Dacian Palladi, a primit ieri, 14 martie 2017, o delegație de profesori din șase țări, respectiv: Lituania, Turcia, Danemarca, Italia, Polonia și România, toate participante la proiectul ,,Today's readers, future leaders" (Cititorii de azi, liderii de mâine).

Timp de aproximativ o oră, dl Dacian Palladi a stat la dispoziția delegației, iar după întâmpinarea acesteia și prezentarea în linii mari a modului de funcționare a administrației locale, a răspuns întrebărilor formulate de profesori, membri ai delegației.
Aceștia au fost interesați de mai multe aspecte, cum ar fi: diferența dintre un primar și un city-manager, atribuțiile și rolul city-managerului în cadrul primăriei, cum funcționează sistemul educațional din Oradea, ce planuri are Oradea pentru a împiedica migrația tinerilor, dar și care sunt obiectivele turistice care pot fi vizitate în Municipiul Oradea.
Proiectul ,,Today's readers, future leaders", care se întinde pe o perioadă de doi ani (2015 - 2017), a fost finanțat prin programul Erasmus, program al Comisiei Europene. Țara coordonatoare a proiectului este Lituania, însă fiecare din cele șase țări participante este reprezentată de una sau mai multe unități de învățământ. În total sunt opt unități de învățământ implicate în proiect.
România este reprezentată de Școala Gimnazială Nr. 16 din Oradea, iar de coordonarea evenimentelor prevăzute în proiect se ocupă d-na Narcisa Șerfezeu, profesor de engleză la această școală și coordonator al proiectului pe România.
Proiectul ,,Today's readers, future leaders" are ca obiective: promovarea valorilor europene, depășirea barierelor culturale și de limbă între participanți prin dezvoltarea abilităților de lectură, dar și familiarizarea cu tradiția și cultura fiecărei țări participante.
Proiectul și-a propus și a reușit să apropie cei în jur de 2.000 de copii participanți la proiect. Numai de la Școala Gimnazială Nr. 16 din Oradea s-au implicat cca 700 de elevi. Această apropiere și cunoaștere reciprocă a fost posibilă prin activitățile formale și informale derulate în cadrul proiectului, prin achiziția în cadrul proiectului a numeroase cărți ale autorilor de literatură contemporană pentru copii, dar și prin implicarea părinților elevilor.
Astfel, elevii de  la Școala Gimnazială Nr. 16 din Oradea au alcătuit mai multe cărți cu informații și legende din fiecare țară, iar materialele realizate le-au reunit într-o expoziție, care a fost inaugurată ieri, la Cetatea Oradea.
La finalul întâlnirii cu city-managerul Dacian Palladi, delegația profesorilor a vizitat obiectivul turistic Turnul Primăriei Oradea, iar apoi Cetatea Oradea.
Aceasta este cea de-a cincea întâlnire transnațională între cadrele didactice din școlile implicate în proiect. (B.P.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: City-managerul Dacian Palladi a primit o delegație de profesori din Europa.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019