Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

25 martie - Ziua Poliţiei Române

195 de ani de istorie şi tradiţie

25 martie - Ziua Poliţiei Române

Ziua Poliţiei Române va fi marcată în judeţul Bihor printr-o serie de evenimente menite să exprime recunoştinţa faţă de cetăţean, cel în slujba căruia se află în permanenţă poliţistul bihorean.

Manifestările au debutat luni, 20 martie 2017, sub genericul „Săptămâna Poliţiei bihorene".
Calendarul activităţilor din „Săptămâna Poliţiei bihorene"
Luni - Patrule şcolare în trafic
Luni, 20 martie, poliţiştii rutieri au organizat două activităţi cu patrulele şcolare de circulaţie, una pe D.N. 76 Sânmartin, în zona adiacentă Şcolii Gimnaziale Sânmartin, iar cea de a doua la Şcoala Gimnazială „Dacia" din municipiul Oradea.
Marţi, - Expoziţie de desene sub genericul „Poliţistul, prietenul copiilor"
Marţi, 21 martie, în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea va fi organizată o expoziţie în cadrul căreia vor fi expuse peste 100 de desene cu mesaje preventive, realizate de elevi din clasa întâi din 17 unităţi şcolare din judeţul Bihor, implicaţi de poliţiştii de prevenire bihoreni în proiectul naţional „Şcoala Siguranţei Tedi".
De asemenea, în Orăşelul Copiilor vor fi prezenţi şi poliţişti rutieri bihoreni, cu un autoturism de serviciu, pe care copiii îl vor putea observa îndeaproape, sub îndrumarea poliţiştilor rutieri bihoreni.
Miercuri - Concursul preventiv „Şcoala fără violenţă"
Miercuri, 22 martie, începând cu ora 12.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din municipiul Oradea se va desfăşura cea de-a zecea ediţie a Concursului cu tematică preventivă „Şcoala fără violenţă". Concursul este organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi cu cei ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu".
Concursul își propune să crească nivelul de siguranță a elevilor în spațiul public și privat, provocându-i să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi. Totodată, elevii vor avea de parcurs o altă probă pe teme de educație juridică. De asemenea, elevii vor avea ocazia să își demonstreze creativitatea, prin conceperea și realizarea unui poster pe tema prevenirii criminalității.
Elevi și profesori din cadrul a 17 de instituții școlare din județul Bihor au răspuns invitației polițiștilor bihoreni de a se înscrie și a participa la competiția desfășurată anual de Poliția bihoreană, împreună cu partenerii de program.
Astfel, peste 150 de elevi din municipiul Oradea, municipiul Beiuș, Ștei, Tinca, Șuncuiuș, Roșia, Husasău de Tinca, Vașcău, Câmpani, Hidişelul de Sus, Bulz, Chişlaz, Sânnicolau Român, coordonați de profesorii lor, vor concura pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.
Miercuri - „Poliţist de ordine publică pentru o zi"
Miercuri, 22 martie, începând cu ora 10.00, respectiv 13.00 la sediul Poliţiei Municipiului Oradea (Strada Calea Aradului) se va desfăşura activitatea educativă „Poliţist de ordine publică pentru o zi".
Astfel, 60 de elevi de gimnaziu vor avea ocazia să viziteze sediul Poliţiei Municipiului Oradea şi Dispeceratul Poliţiei Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
Poliţiştii de ordine publică orădeni le vor dezvălui elevilor de gimnaziu bihoreni din tainele meseriei de poliţist de ordine publică. Elevii vor avea posibilitatea să însoţească poliţiştii în teren, într-o misiune de patrulare în oraş, să observe modalitatea de reacţie în urma unui apel la numărul 112 şi să asiste la simulări de intervenţie a poliţiei de ordine publică la anumite evenimente.
De asemenea, elevii vor putea observa îndeaproape autoturismele din dotarea poliţiştilor de ordine publică.
Joi - ,,Cupa Poliţiei bihorene la tir" pentru jurnalişti
Joi, 23 martie, începând cu ora 10.30, la Poligonul de Tragere din cadrul Bazei Sportive „Dinamo Oradea" din municipiul Oradea, se va desfăşura competiţia „Cupa Poliţiei bihorene la tir" pentru jurnalişti.
Reprezentanţii mass-media locale sunt invitaţi să participe la concurs, iar cei mai merituoşi vor fi răsplătiţi cu cupe şi diplome care să certifice rezultatele obţinute.
Joi - ,,Cupa Poliţiei bihorene la tir" pentru gimnaziști
Joi, 23 martie, începând cu ora 12.00, la Poligonul de Tragere din cadrul Bazei Sportive  „Dinamo Oradea" din municipiul Oradea, se va desfăşura competiţia „Cupa Poliţiei bihorene la tir" pentru elevii de gimnaziu.
În competiție vor fi angrenați elevi de gimnaziu din cadrul a 10 instituții de învățământ din municipiul Oradea, care vor avea ocazia să își demonstreze precizia în cadrul unui concurs de tragere cu arma de tir cu aer comprimat, sub îndrumarea polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome și medalii.
La final, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale vor face demonstraţii de tragere cu arcul.
,,Cupa Poliţiei bihorene la fotbal"
În perioada 20 - 22 martie, în cadrul evenimentelor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române se desfăşoară competiţia „Cupa Poliţiei bihorene la fotbal".
Meciurile sunt disputate pe terenul de sport al Bazei Sportive „Dinamo" Oradea, în campionat fiind angrenate 20 de echipe formate din poliţişti din toate structurile din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, care vor juca în patru grupe.
Semifinala şi finala se vor desfăşura miercuri, 22 martie,începând cu ora 10.00, la Baza Sportivă „Dinamo" Oradea.
Fiecare echipă va avea minimum şase jucători, iar numărul rezervelor este nelimitat.
Durata fiecărui meci este de 15 minute, fără întrerupere.
Vă invităm la fair play!
Vineri - Ședinţă publică festivă
Vineri, 24 martie, la ora 9.00. în și de Ziua Poliției Române, va avea loc Şedinţa publică festivă în Sala de Festivităţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor (Parcul Traian Nr.18), în cadrul căreia va avea loc ceremonia de avansare în gradul profesional următor a poliţiştilor bihoreni şi premierea polițiștilor cu rezultate profesionale deosebite. În același cadru festiv vor fi omagiați și polițiștii recent retrași din activitate, pentru profesionalismul şi devotamentul cu care şi-au închinat întreaga carieră nobilei profesii de poliţist, îndeplinindu-şi misiunea cu onoare, în spiritul jurământului depus.
La manifestare vor lua parte și delegații ale polițiștilor din Ungaria şi Austria.
Vineri - Poliţia bihoreană sărbătoreşte alături de comunitate
Ziua Poliției Române va fi marcată începând cu ora 11.00, când cetăţenii sunt invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, organizat în aer liber, în Piața Unirii din Oradea.
Vor fi prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii bihoreni, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru.
Astfel, în Piața Unirii, începând cu ora 11.00, vor avea loc următoarele activităţi dedicate cetăţenilor, cei în slujba cărora poliţiştii bihoreni se află în permanenţă:
*Demonstraţii de abilităţi ale unităţii canine a Poliţiei bihorene;
*Demonstraţii tactice ale luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale;
*Defilarea unui detaşament format dintr-un pluton de poliţişti de ordine publică, un pluton de poliţişti rutieri, un pluton de poliţiste, un pluton de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi o formaţiune de câini.
*Expoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea Poliţiei bihorene;
*Prezentarea dotărilor autolaboratorului criminalistic, cu suportul de specialitate al poliţiştilor criminalişti bihoreni;
*Standuri de documentare - informare în cadrul cărora vor fi distribuite pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ - preventiv;
*Expoziţie cu sisteme tehnice de securitate.
La mulți ani, Poliției și polițiștilor!
Alina Dinu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 25 martie - Ziua Poliţiei Române.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 11 decembrie 2019