Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Puntea dintre generații - tineri pentru pensionari

Vineri, Fundația Încrederea” a lansat

Puntea dintre generații - tineri pentru pensionari

Cu ocazia încheierii lunii senectuții (luna octombrie), Fundația „Încrederea” a organizat, vineri, 31 octombrie 2008, un program special pentru pensionari la sediul fundației (strada Cuza Vodă nr. 22, ap. 5). Programul și-a propus realizarea unor punți de legătură între tinerii de la clubul de adolescenți al fundației și pensionarii care sunt incluși în proiectul “Adoptă un pensionar”.

Tema întâlnirii a fost “Alege un stil de viață sănătos”(s-a discutat în prealabil despre fumat, despre bolile asociate cu fumatul, modalități de a renunța la fumat etc).
 Tinerii (de la diferite școli orădene) au purtat un dialog cu pensionarii despre problemele cu care se confruntă pensionarul orădean.
“A fost o întâlnire foarte reușită din toate punctele de vedere. În primul rând, pentru pensionari am avut diferite activități: am identificat împreună cu tinerii care sunt nevoile pensionarilor din cuvântul PENSIONAR (Protecție, Entuziasm, Nevoi financiare, Sprijin, Iubire, Odihnă, Napolitane, Alinare, Respect). Am încercat apoi să împlinim câteva din ele. Tinerii au purtat discuții cu pensionarii pentru a afla despre problemele lor. Le-am pus unele filmulețe hazlii cu alți pensionari, ca să mai zâmbească și ei puțin. Le-am dat niște sugestii cum să rămână tineri. Le-am dat tuturor napolitane (una dintre nevoile pensionarilor). Dacă au răspuns la diferite întrebări simple, s-au ales cu diferite premii:  ulei, brânză topită și alte produse alimentare. Le-am oferit produse de igienă corporală (săpunuri și șampoane). Fiecare pensionar a primit câte cinci șampoane și zece săpunuri. Toți pensionarii care au participat la manifestare au o pensie sub 500 RON. Așteptăm și alți pensionari (cu o pensie sub 500 RON) să ne contacteze pentru a primi (pe baza cuponului și buletinului) produse de igienă corporală, ne-a declarat asistent social Ioan Radu.
Prin această acțiune, încercăm să sensibilizăm tânăra generație să se implice mai mult în problemele vârstnicilor și să îi ajute pe aceștia în diferite nevoi, astfel încât, tinerii să fie mult mai aproape de inima pensionarilor orădeni. Pe viitor, vom încerca să lansăm un program de voluntariat prin care tinerii și nu numai să se implice în diferite activități care să îi ajute pe pensionari în diferite probleme casnice (zugrăvit, curățenie, reparații instalații sanitare, tăiat lemne etc).
Invităm, totodată, pensionarii sau persoanele care cunosc pensionari care au o pensie sub 500 RON să ne contacteze la telefon 0359-316173 sau 0745-875354 (persoane de contact: asistenții sociali Radu Ioan și Radu Cristina) pentru a beneficia gratuit de produse de igienă corporală, în limita stocului existent”, a adăugat Ioan Radu.
Jos pălăria și nota 10 cu felicitări pentru tot ceea ce faceți, Cristina și Ioan Radu! (Ovi DAN)

Trimite email

vineri, 23 iulie 2021

Poza zilei

Emoțiile anului... la absolvire!

Ieri (22 iulie 2021), pentru unii, a început cursa înarmărilor... cu emoțiile... anului!
Mult succes studenților agoriști!
(OviDan)