Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Poliţia bihoreană a sărbătorit în Piața Unirii, alături de copii

Vineri, după Ședința publică festivă,

Poliţia bihoreană a sărbătorit în Piața Unirii, alături de copii

Vineri, de la ora 11.00, cetăţenii au fost invitaţi la sărbătoarea Poliției bihorene, în Piața Unirii din Municipiul Oradea.

În deschidere, comandantul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, dl comisar-șef Adrian Cătălin Bucur, a dat citire mesajului adresat de inspectorul general al Poliției Române cu prilejul aniversării a 195 de ani de atestare documentară a Poliției Române. În continuare, s-a adresat sărbătoriților dl prefect Claudiu Adrian Pop. ,,Ziua de 25 Martie este consacrată juridic prin Legea 218 din 2002 ca fiind Ziua Poliției Române, a spus dl prefect. Din punct de vedere istoric, prima atestare a Poliției Române datează din vremea lui Neagoe Basarab. Astfel, putem afirma că instituția de astăzi are o vechime de aproximativ 500 de ani", a mai spus dl prefect.
Domnia sa a mai vorbit despre misiunea onorantă și de mare responsabilitate a polițiștilor pusă în slujba cetățeanului, pentru ca cetățeanul să se simtă în deplină siguranță...
La ceas aniversar, dl prefect Claudiu Adrian Pop a adresat sărbătoriților ,,felicitări pentru întreaga activitate și La mulți ani, Poliției Române!"
Interceptarea în trafic a unui grup infracțional
În Piața Unirii, pe ateliere, au fost prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii bihoreni, dar şi dotările de care dispun. Cei mai încântați au fost copiii, care au venit într-un număr impresionant, din foarte multe școli și grădinițe. Noi am reperat mai multe școli și clase de elevi de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan", școlile gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu", ,,Oltea Doamna", ,,Dacia", ,,Dimitrie Cantemir", ,,Avram Iancu", Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", Școala Gimnazială Internațională Agora...
Pentru început luptătorii și pirotehniștii serviciului pentru Acțiuni speciale au prezentat un exercițiu demonstrativ de interceptare în trafic a unui grup infacțional și neutralizarea unui colet în care se afla un dispozitiv explozibil improvizat, prilej cu care s-a văzut și abilitatea unui câine polițist în imobilizarea infractorului și localizarea coletului respectiv.
A urmat defilarea unui detaşament format dintr-un pluton de poliţişti de ordine publică, un pluton de poliţişti rutieri, un pluton de poliţiste, un pluton de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni speciale şi o formaţiune de câini.
Copiii vor acțiuni, săptămânal, în aer liber
În cadrul standurilor, au fost prezentate armamentul şi tehnica din dotarea Poliţiei; au fost prezentate dotările autolaboratorului criminalistic; copiii s-au putut poza pentru a obține legitimații de polițiști (de expert criminalist); în cadrul standului de documentare - informare li s-au distribuit orare, pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ - preventiv; unii copii au urcat în autoturismele Poliției, la volan, s-au pozat, iar polițiștii au pornit sirenele spre deliciul celor mici. Din partea copiilor au venit unele propuneri de genul ca polițiștii să organizeze, săptămânal, astfel de acțiuni în aer liber și descinderi mai dese la școlile lor.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (165 de poze), accesați Galeria foto: Poliţia bihoreană a sărbătorit în Piața Unirii, alături de copii. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 25 septembrie 2022