Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

„Vreau să fiu mare vedetă”

Votați-o pe Miruna Brîndușa Gavriș, miercuri seara, la Antena 1, la ...

„Vreau să fiu mare vedetă”

Miruna Brîndușa Gavriș, din Oradea, la cei șapte anișori, e o mică vedetă, dar vrea să ajungă mare vedetă, după cum veți putea afla mâine seară (miercuri, 5 noiembrie 2008), în cadrul emisiunii „Vreau să fiu mare vedetă”, de la Antena 1 (emisiune care se va difuza între orele 20.30 și 22.30).

 Premii cu grupul „Vivere”, dar și individual
Miruna face parte din cunoscutul, îndrăgitul și titratul grup “Vivere” (coordonat de dna Valeria Mișcuția), omniprezent la toate manifestările culturale importante ale Oradiei și nu numai, fiind invitat și la nenumărate sărbători comunale.
Miruna a debutat în 2006, la vâsta de cinci ani, cântând în grupul “Vivere”, chiar la o asemenea manifestare culturală, la Zilele comunei Măgești.
Mică, dezinvoltă, jucăușă, prietenoasă și plină de calități, Miruna radiază lumină și căldură, cucerește din prima, fiind îndrăgită pentru chipul său angelic și caracterul său frumos.
Noi am cunoscut-o anul trecut, la ultima ei serbare din viața de preșcolar, la Grădinița nr. 42 – “Maria”. Directoarea grădiniței, doamna Viorica Indrea, ne-a pus în gardă, și ne-a furnizat cele dintâi informații despre mica vedetă.
Prima sa participare la un festival a însemnat și prima reușită - o mențiune la  Festivalul internațional “Suflet de stea”, de la Aleșd, în 2007. În același an, Miruna avea să obțină două premii III - la “Ursulețul de aur”, de la Baia Mare și la "Mamaia copiilor",  precum și premiul I (împreună cu colegii săi din grupul “Vivere”, la  “Mamaia copiilor”, la secțiunea grupuri); premiu II - la “Delfinul de aur”, de la Năvodari; premiul III – la Festivalul internațional “Suflet de stea” , de la Aleșd, în  2008; premiul I - la Festivalul “Cerbul copiilor”, de la Sinaia, în 2008; premiul II - la "Mamaia copiilor" , precum și un premiu special acordat de poetul Adrian Păunescu; premiul I – la Festivalul internațional “Delfinul de aur”, în 2008; premiul II – la “Nymphea Music”, de la Oradea, în  2008; premiul II - la “Cerbul copiilor”, împreună cu grupul “Vivere”, premiul III - la "Mamaia copiilor", cu trupa “Tuppy Duppy”. Și tot împreună cu grupul “Vivere” a participat la finala concursului internațional al muzicii pentru copii General Education Festival – GEF 2008, de la San Remo, Italia.
În nenumărate rânduri a fost prezentă împreună cu grupul “Vivere” la diferite emisiuni la posturile locale de televiziune (TVS și Transilvania TV), dar și la posturi de televiziune din Capitală (TVR 2, PRO TV, Național TV), precum și la Radio România Actualități. Are înregistrate cinci piese solo (“De ce n-are ursul coadă”, “Weekend la țară”, un colind – “Ziurel de ziuă”, “Norocul meu” și “Reclame”), iar cu grupul “Vivere” și trupa “Tuppy Duppy” are, de asemenea, câteva piese (5).
Așadar, mica noastră vedetă are toate motivele să aspire la statutul de mare vedetă, chiar dacă e încă mică școlăriță (în clasa I, la Școala “Oltea Doamna”), care iubește păpușile și jocurile animate (pe calculator) și căreia îi place să se joace cu bicicleta în parc, să danseze și să înoate.
Votați-o pe Miruna!
Mâine seara, Miruna va concura în cadrul emisiunii de la Antena 1 - "Vreau să fiu mare vedetă", și are nevoie de votul nostru, al orădenilor și nu numai…
Se va putea vota în timpul emisiunii, prin SMS, la nr. 1272, cu mesajul MIRUNA, prin rețelele mobile Vodafone, Orange sau Cosmote, dar și prin Romtelecom, la numărul care va fi afișat în timpul transmisiunii în direct. Emisiunea va fi reluată joi, 6 noiembrie (între orele 14.00 și 16.00).
Mai multe informații despre Miruna și colegii săi din grupul “Vivere”, puteți găsi și pe: http://vivere.weblog.ro/ (Ov. D.)

Trimite email

vineri, 4 decembrie 2020

Poza zilei

Revista ,,Curtea de la Argeș”, premiată cu ,,Meritul Academic”

La 10 ani de la apariție,
Revista  de cultură ,,Curtea de la Argeș" a fost premiată cu ,,Meritul Academic"
 
Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a dat, ieri (joi, 3 decembrie 2020), o veste de o mie de puncte:
,,De câteva ore, revista ,,Curtea de la Argeș"  este deținătoarea ,,Meritului Academic", acordat de Academia Română în cadrul Adunării Generale (online) de decernare a Premiilor Academiei, cu prilejul împlinirii a zece ani de apariție..."