Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Proiectul educaţional naţional Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional (III)

În cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Proiectul educaţional naţional Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional (III)

Elevii bihoreni au învăţat de la poliţişti cum să cunoască şi să protejeze valorile patrimoniului cultural naţional şi universal.

Luni, 27 martie2017, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi" din Municipiul Oradea, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor și reprezentanți ai Fundaţiei „Collegium XXI" au acționat în cadrul Proiectului educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional".
Proiectul, implementat de către Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale, în parteneriat cu Fundaţia „Collegium XXI", organizat în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!" se adresază elevilor din clasele V - XII şi are ca obiectiv conștientizarea copiilor în spiritul cunoaşterii şi protejării valorilor ce fac parte din patrimoniul cultural naţional şi universal.
În acest sens, elevii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi" au fost informaţi de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor cu privire la tezaurul cultural naţional, drepturile şi obligaţiile care le revin în ceea ce priveşte protejarea acestuia şi importanţa cooperării dintre membrii societăţii civile şi autorităţile statului competente, în vederea diminuării fenomenului infracţional în acest domeniu.
Totodată, ofiţerii de poliţie au prezentat elevilor noţiuni generale despre patrimoniul cultural naţional, monumentele istorice din România care sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO şi despre monumentele care fac parte din Patrimoniul European.
De asemenea, elevii au fost familiarizaţi cu bunurile care fac parte din tezaurul cultural naţional, respectiv bunurile cu valoare artistică, arheologică, documentară, bunurile cu semnificaţie etnografică şi cele cu valoare ştiinţifică.
Sarcinile şi atribuţiile poliţiştilor care răspund de protejarea patrimoniului cultural naţional, bunurile naţionale recuperate de poliţiştii românii de-a lungul timpului şi rolul fiecărui membru al societăţii în protejarea bunurilor de patrimoniu cultural au constituit teme dezbătute interactiv cu elevii de gimnaziu.
Elevii participanţi au fost răsplătiţi de organizatori cu diplome de participare şi premii.
De asemenea, vineri, 31 martie a.c., elevii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi"  din Municipiul Oradea, implicaţi în Proiectul educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional" au participat, alături de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi de cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale la o vizită organizată la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I" din Municipiul Oradea.
Comisar-şef de poliţie Ioana Indrieş,
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul educaţional naţional Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional (III).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 25 septembrie 2022