Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta au obținut un premiu și trei mențiuni la Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu de la Zalău

Salontanii, din nou pe podium

Elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta au obținut un premiu și trei mențiuni la Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu de la Zalău

Liceul nostru a fost reprezentat de două firme de exercițiu la cea de-a V-a ediţie a Târgului Regional al Firmelor de Exerciţiu, găzduit de Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău, în 23 și 24 martie 2017.

La competiția desfășurată în Capitala județului Sălaj au participat concurenți din 11 judeţe.
Manifestarea, derulată în cadrul proiectului educațional ,,Firma de exerciţiu, o rampă de lansare în carieră", a fost concepută sub formă de concurs; 49 de firme de exerciţiu (din judeţele: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Olt) au avut participare directă, iar 21 de firme de exerciţiu (din: Alba, Bihor, Bucureşti, Galaţi, Giurgiu, Timiş, Mureş şi Vâlcea) au participat indirect.
Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta a fost reprezentat de două firme de exercițiu, F.E. ,,Milenium Resort" S.R.L., alcătuită din elevi ai clasei a XI-a B, care i-au desemnat pe Cristian Șarkozi, Raț Adelina și Kardoș Mădălina, îndrumați de doamna prof. Bredău Cornelia, și de F.E. ,,Senara Gift" S.R.L., compusă din elevi ai clasei a XII-a A, reprezentați de Flore Denisa, Cionca Roxana și Coteț Paula, coordonați de doamna prof. Neaga Florica. Echipa F.E. ,,Milenium Resort" S.R.L. a obținut un premiu și două mențiuni: premiul II la secțiunea „Cel mai bun spot publicitar", mențiunea I la secțiunea ,,Cel mai bun manager" și mențiunea II la secțiunea ,,Cel mai bun stand expozițional", iar  echipa F.E. ,,Senara Gift" S.R.L. a obținut mențiunea I la secțiunea ,,Cel mai bun catalog".
Mulțumim sponsorilor noștri (S.C. Agroconstruct Crișana S.R.L., S.C. Grandacris S.R.L., S.C. Nokiplast S.R.L., S.C. Cistan Comimpex S.R.L., S.C. Frații  Kocsis S.R.L., I.I. Adi Grec, S.C. Toldi S.R.L. și S.C. Inexis S.R.L. din Salonta), fără de care nu am fi putut participa la acest concurs.
Felicitări isteților noștri elevi și mult succes în continuare!
Prof. Neaga Florica-Maria & Bredău Cornelia
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta au obținut un premiu și trei mențiuni la Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu de la Zalău.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021