Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Antrenăm vocea tinerilor

Bursa talentelor

Antrenăm vocea tinerilor

În luna noiembrie a anului trecut, doi elevi entuziaști - președintele și vicepreședintele Consiliului Elevilor Bihor, s-au numărat printre câștigătorii uneia dintre cele șapte finanțări oferite în cadrul programului Bursa talentelor, al Fundației Comunitare Oradea.

Proiectul propus de aceștia, Antrenăm vocea tinerilor, vizează informarea, formarea și consilierea actualei generații de reprezentanți ai elevilor și crearea unor materiale care vor asigura continuitatea procesului de reprezentativitate în următorii ani, în județul Bihor. Obiectivele specifice ale proiectului constau în organizarea unor cursuri de formare susținute de alumni ai Consiliului Elevilor, Horia Onița și Mark Lukacs, tineri care au avut un impact major asupra comunității de elevi din Bihor și alte persoane care sprijină dezvoltarea tinerilor precum Mihaela Tatu sau judecătorul Cristi Danileț.
Sâmbătă, 1 aprilie, a avut loc primul eveniment marca Antrenăm Vocea Tinerilor și anume Educație juridică pentru liceeni cu Cristi Danileț, începând cu ora 11 în Aula Magna a Universității din Oradea.
S-a discutat timp de două ore despre importanța implicării tinerilor în activitatea social-comunitară și rolul pe care educația juridică îl poate avea în viața tinerilor. Domnul judecător le-a expus participanților prevederile Codului Penal, în contextul împlinirii vârstei de 18 ani și alte aspecte juridice precum legitima apărare, spațiul public și spațiul privat sau libera exprimare, cu referințe către acte normative precum Constituția sau Codul Civil. Liceenii au fost captivați de prezentarea domnului Danileț, exprimându-și dorința de a afla mai multe despre Facultatea de Drept și viața de magistrat.
Următoarele evenimente desfășurate prin acest proiect vor avea loc după cum urmează:
8 aprilie - Drepturile elevului și reprezentare, cu Horia Onița
22 aprilie - Inteligența emoțională și teste de personalitate, cu Vlad Sarca
29 aprilie - dezvoltare personală: time management, project management, teamwork, public speaking, cu Mark Lukacs
19-20 mai - Comunicare și dicție, cu Mihaela Tatu
Mai multe detalii și link către înscriere la eveniment, segăsesc pe pagina de Facebook a proiectului:https://www.facebook.com/Antren%C4%83m-Vocea-Tinerilor-600486053483813/
Claudia Abrudan
director executiv

Trimite email

vineri, 13 decembrie 2019