Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Pianul speranței”, la Căminul pentru persoane vârstnice din Salonta

Astăzi, vineri,

,,Pianul speranței”, la Căminul pentru persoane vârstnice din Salonta

În luna decembrie a anului trecut, o echipă de elevi pasionați de artă s-au numărat printre câștigătorii uneia dintre cele șapte finanțări oferite în cadrul programului Bursa talentelor, al Fundației Comunitare Oradea.

Proiectul propus de ei a reușit să mobilizeze cea mai mare sumă în cadrul Galei de Responsabilitate Socială Corporativă. Sponsorii generoși au donat pentru Pianul speranței 25.400 de lei. Inițiatorii proiectului au reușit să depășească cu mult bugetul propus inițial, reușind astfel să planifice un număr mai mare de concerte.
Din dorința de a deschide tuturor porțile muzicii clasice, chiar și celor care nu au acces la ea din diferite motive, inițiatorii și-au propus susținerea a 16 concerte de pian în afara sălilor de concert:  în orfelinate, spitale, cămine de bătrâni și chiar la închisoare.
Pentru a oferi emoții în mod direct, echipa de proiect va călători cu un pian și va prezenta pe scurt viața compozitorilor, într-o manieră artistică şi muzicală. Concertele vor fi mai mult decât o performanță muzicală, fiind un prilej de a integra şi poezia sau scurte povestioare din vremurile compozitorilor din repertoriu, legând astfel o relație profundă între artist, publicul prezent și unitatea contextualizată a lucrărilor.
Astăzi, vineri, 7 aprilie 2017, ora 16.30, va avea loc al doilea eveniment marca ,,Pianul speranței", un concert la Căminul pentru persoane vârstnice din Salonta. Concertul va fi susținut de elevi ai Liceului de Arte din Oradea.
Pentru mai multe informații despre următoarele evenimente din cadrul acestui proiect puteți accesa pagina de Facebook a programului Bursa Talentelor:  
https://www.facebook.com/bursatalentelor/
Claudia Abrudan
director executiv
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email

sâmbătă, 14 decembrie 2019