Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Realizarea unui schimb de elevi între instituțiile de învățământ din România și Ungaria

Vizita delegației Şcolii Medii de Ordine Publică din Miskolc, Ungaria

Realizarea unui schimb de elevi între instituțiile de învățământ din România și Ungaria

În perioada 3-7.04.2017, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a organizat activitatea cu tema „Realizarea unui schimb de elevi între instituțiile de învățământ din cadrul autorităților de aplicare a legii din România și Ungaria", la care au participat reprezentanți ai Şcolii Medii de Ordine Publică din Miskolc - Ungaria, în baza acordului de parteneriat încheiat între cele două instituţii de învăţământ.

Este prima activitate pe anul 2017 la care colegii maghiari participă în cadrul şcolii orădene şi are caracter de reciprocitate, ca urmare a vizitei delegaţiei şcolii noastre la Miskolc la inceputul lunii martie,  parteneriatul dintre instituţiile noastre intrând în cel de al 14-lea an de existenţă şi colaborare fructuoasă.
Delegaţia şcolii din Miskolc, formată din cadre didactice specializate în diferite domenii de activitate şi elevi, a fost condusă de domnul locotenent - colonel de poliţie
Kornél Fenyvesi. Această vizită a avut ca scop prezentarea instituţiei de învăţământ cu specific poliţienesc din România, participarea elevilor maghiari la activităţile organizate în cadrul şcolii orădene, exersarea de către elevii implicați a limbilor străine în conversaţie, precum şi prezentarea atribuţiilor Poliţiei de Frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Borş-Artand. Pe aceeaşi temă, au fost desfăşurate vizite în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, unde delegația maghiară a participat la activități de prezentare a tehnicii de intervenție, acțiuni demonstrative și filme cu tehnici de intervenție și situații reale prezentate cu sprijinul colegilor jandarmi.
În această perioadă, membrii delegaţiei maghiare au participat la activităţile de pregătire specifică în domeniul ordinii publice organizate în cadrul şcolii noastre unde s-a prezentat modul de acţiune a autorităţii de frontieră române la constatarea unor infracţiuni sau contravenţii, documentele de trecere a frontierei (elemente de siguranţă, forma, fondul) precum şi tehnica de depistare a falsurilor, activităţi ce vizează domenii importante de pregătire în formarea iniţială a viitorilor poliţişti de frontieră români.
La încheierea acestei activităţi, s-a stabilit ca experienţa acumulată să fie utilizată pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului, urmărindu-se realizarea unor legături între personalul didactic al celor două instituţii de învăţământ, schimbul de experienţă în domeniile care se regăsesc în curriculumul şcolar din ambele instituții. Următoarea etapă în cadrul programului de parteneriat va avea loc la Şcoala Medie de Ordine Publică din Miskolc - Ungaria, în luna mai când, o delegaţie a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră
„Avram Iancu" Oradea va participa la Miskolc la un Simpozion internaţional de prezentări cu tema ,,Instrucția tragerii, componentă de bază a pregătirii polițienești".
Comisar-șef de poliţie Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Realizarea unui schimb de elevi între instituțiile de învățământ din România și Ungaria.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019