Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Uniriștii” s-au întors din practica portugheză

Diseminarea unui nou proiect Erasmus+

„Uniriștii” s-au întors din practica portugheză

La Colegiul Tehnic ,,Unirea" Ştei se derulează un nou proiect Erasmus+ cu titlul ‚‚Plasament pentru un învăţământ economic modern - condiţie de acces pe piaţa muncii europene".

Limba oficială a derulării proiectului este limba engleză.
Proiectul presupune derularea a două fluxuri de mobilitate: în Portugalia şi în Cipru, având ca şi profesor coordonator pe doamna prof. ing. Drăgoi Rodica.
Primul flux de mobilitate tocmai s-a încheiat, acesta desfăşurându-se în perioada 25 martie - 8 aprilie 2017, perioadă în care grupul clasei a X-a A, cuprinzând elevii Ana-Maria Coste, Miruna Lucan, Adiana Manea, Andreea Gruie, Denisa Tuduc, Roberta Criste, Daria Lucaciu, Sefora Ilaş, Denisa Popa, Georgiana Lazea, Maria Fofiu, Denisa Tulvan, Vlad Monenciu, Alexandru Farc, George Micula, însoţit de prof. ing. Lucian Cernea, directorul instituţiei de învăţământ, prof. Rodica Drăgoi, coordonator de proiect şi prof. Cristian Vieriu şi-a parcurs perioada de două săptămâni, cuprinzând o vastă si diversificată activitate.
Cu ocazia diseminării proiectului ce a avut loc marţi, 11 aprilie, elevii participanţi au împărtăşit din experienţa acumulată, activitatea lor constând, în cele două săptămâni, în practica de specialitate în diferite unităţi din Barcelos-Portugalia, în rezolvarea unor cerinţe de contabilitate, completarea de chitanţe, facturi, utilizarea unor programe specifice de informatică de gestiune, activitatea desfăşurîndu-se pe grupe de elevi.
Au fost organizate şi excursii tematice, cu vizitatea unor obiective turistice ale oraşelor Barcelos, Porto, Braga, Guimaraes şi ieşiri la Ocean. Tot cu ocazia diseminării, elevii participanţi au evidenţiat avantajele derulării acestui proiect, acestea constând în schimbul de experienţă în domeniul contabilităţii, dobândirea unor cunoştinţe de geografie și istorie, a culturii tradiţionale portugheze, a artei culinare cu specific portughez, la care se adaugă posibilitatea exersării conversaţiei în limba engleză, dar şi socializarea în cadrul grupelor de elevi/profesori şi deprinderi privind munca în echipă.
Finalul perioadei a fost marcat de înmânarea portofoliilor elevilor, moment în care gazdele portugheze au înmânat ‚‚Uniriştilor'' un tort ornat cu tricolorul românesc.
Prof. Coste Diana Monica
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Uniriștii” s-au întors din practica portugheză.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019