Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Inaugurarea noilor dotări ale instituției: un spațiu de recreere, în curtea școlii și o sală multimedia

Moment festiv la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea

Inaugurarea noilor dotări ale instituției: un spațiu de recreere, în curtea școlii și o sală multimedia

Joi, 6 aprilie 2017, Liceul Teoretic „Ady Endre" din Oradea a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Doamna director Vad Márta a avut bucuria de a ne invita la inaugurarea noilor dotări ale instituției, un spațiu de recreere amenajat în curtea școlii și o sală multimedia. Acestea reprezintă rezultatul unui efort comun depus deopotrivă de personalul didactic și auxiliar al școlii, Episcopia Romano-Catolică Oradea și părinții elevilor. În anul precedent, școala a participat la concursul național „Olimpiadele Kaufland", desfășurând un număr impresionant de activități extracurriculare și obținând la final un binemeritat premiu - o sponsorizare în valoare de 20. 000 euro. Astfel, banii dobândiți au contribuit la optimizarea calității demersului didactic și a vieții școlare per ansamblu. Utilizând resursele tehnologice puse la dispoziție, doamna profesor Hercuț Otilia a expus într-o prezentare https://prezi.com/cfpmr3afurbd/olimpiadele-k/) 
experiența acumulată de-a lungul celor 103 activități derulate în cadrul concursului, evidențiind o serie de calități demonstrate de participanți.
Doamna director și-a exprimat recunoștința față de susținătorii instituției, apreciind progresul acesteia ca fiind în corelație cu sprijinul oferit de toți partenerii procesului instructiv-educativ. Considerația domniei sale s-a îndreptat și către personalul didactic, care oferă constant dovezi de abnegație, perseverență, creativitate și tact pedagogic.
Liceul „Ady Endre" este recunoscut pe plan local, național și internațional pentru rezultatele deosebite obținute la o serie de competiții din domenii diverse, precum: fizică, limbă și literatură, robotică, matematică, chimie, informatică, sport etc.
La festivitate au participat elevi, părinți, cadre didactice, auxiliare și nedidactice, dar și invitați, precum: Pásztor Sándor (președintele Consiliului Județean), Szabó Ödön (deputat), Kéry Hajnal (inspector școlar general adjunct), Sele Tünde (inspector), Huszár István (consilier local), Kecse Gabriella (consilier local) și directori școlari din Oradea și județul Bihor. 
Încărcați de bucuria succeselor repurtate, liceenilor nu le rămâne acum decât să valorifice beneficiile oferite în cadrul instituției de învățământ și să urce ștacheta performanțelor tot mai mult.
Laborare omnia vincit!
Prof. Hercuț Otilia
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Inaugurarea noilor dotări ale instituției: un spațiu de recreere, în curtea școlii și o sală multimedia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 17 octombrie 2021