Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

REACTIVATE sprijină mobilitatea persoanelor cu vârsta peste 35 de ani în ţările U.E.

De la A.J.O.F.M. Bihor

REACTIVATE sprijină mobilitatea persoanelor cu vârsta peste 35 de ani în ţările U.E.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este parteneră, alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia, Spania, Luxemburg, Insulele Azore și Madeira, Asociaţia suedeză a oamenilor de știință, Agenţia suedeză pentru creştere economică şi regională și Work-live-Stay-Danemarca de Sud, în cadrul proiectului REACTIVATE, proiect aprobat de Comisia Europeană, în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

Reactivate este un proiect dedicat persoanelor aflate în şomaj în vârstă de peste 35 ani şi angajatorilor cu nevoi de recrutare și se concentrează pe IMM-urile din toate ţările Uniunii Europene.
Scopul proiectului este să asigure legătura dintre angajatorii care dețin locuri de muncă vacante greu de ocupat și candidații calificaţi din toată Europa.
Şomerii care caută un loc de muncă și iau parte la proiect, printr-un pachet de servicii de mobilitate, pot primi sprijin financiar pentru: prezentarea la interviul de angajare, sprijin pentru a se stabili în noua țară în care își găsesc locul de muncă, sprijin familial suplimentar în cazul în care se relocă împreună cu familia, acces la un curs de limbă străină și la un curs de recunoaştere a calificărilor.
Pentru a fi eligibile, persoanele beneficiare trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- să fie şomer în vârstă de peste 35 ani;
- să fie cetăţean al unei țări U.E.;
- să fie rezident într-o țară a U.E. care aplică pentru un loc de muncă într-o altă ţară U.E. decât ţara lui de reşedință;
- contractul de muncă trebuie să aibă o durată de cel puţin 6 luni;
- contractul de muncă să fie cu normă de cel puţin 50 la sută dintr-o săptămână normală de lucru; iar întreprinderile la care se angajază să se încadreze în categoria întreprinderilor mici și mijlocii înregistrate în condițiile legii.
În cadrul proiectului nu pot fi acceptate costurile de dublă finanțare, adică plata călătoriei și a cazării nu pot fi susținute de către angajator sau o altă autoritate.
Pentru orice informaţii legate de program, contactaţi consilierul EURES (consilier superior Simona Burdean) din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor din Oradea (Str.Transilvaniei  Nr. 2).
Békési Csaba,
director executiv

Trimite email

marţi, 29 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!