Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vizita oficială a Excelenţei Sale Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei, la Prefectură

Joi

Vizita oficială a Excelenţei Sale Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei, la Prefectură

Joi, 20 aprilie 2017, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc o întrevedere între Claudiu-Adrian Pop, prefectul Judeţului Bihor, și Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, care a fost însoţit de o delegaţie compusă din Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timișoara și Matthias Mau, şeful Secţiei Juridice și Consulare din cadrul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Vizita în Judeţul Bihor a avut ca scop întărirea relațiilor de colaborare și comunicare cu reprezentanţii instituțiilor și autorităților publice din Județul Bihor, precum și ai comunității locale.
În cadrul vizitei, prefectul Judeţului Bihor, Claudiu-Adrian Pop, a prezentat avantajele competitive ale județului din punct de vedere economic, turistic şi al deschiderii manifestate faţă de mediul de afaceri. De asemenea, au fost abordate teme legate de infrastructura rutieră a judeţului ca premisă a dezvoltării economiei, precum și valoarea formării profesionale în dezvoltarea forței de muncă.  În Judeţul Bihor, în prezent, îşi desfăşoară activitatea comercială un număr de 242 de companii cu capital german dintre care 22% activează în domeniul comerțului, 13% în industria prelucrătoare, 11% în agricultură, precum și în alte domenii.
Claudiu Pop, prefectul Judeţului Bihor a reiterat susținerea pentru colaborarea româno-germană, care se poate materializa prin proiecte investiționale sau transfer de expertiză spre beneficiul ambelor comunități.
Interlocutorii au apreciat în sens pozitiv schimbul de informaţii din cadrul întrevederii, manifestând un interes crescut pentru o bună colaborare în continuare.
Claudia Timofte,
director Cancelarie
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vizita oficială a Excelenţei Sale Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei, la Prefectură.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 martie 2020