Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Programul „Grădinița Humanitas”

Interes crescând pentru

Programul „Grădinița Humanitas”

Programul “Grădinița Humanitas” a fost implementat în județul Bihor în anul școlar 2003 - 2004, în patru grădinițe. Treptat numărul unităților a crescut, în prezent fiind implicate 13 grădinițe (grădinițele orădene nr. 19, 23, 25, 26, 34, 35, 41, 42 – “Maria”, 43, 46, 50, 52 și 53), cu 26 de grupe de copii și 48 de cadre didactice.

 “Este un program educațional coerent și complex care asigură adaptarea cu succes a copiilor la cerințele primei etape a școlarității printr-o coordonare a eforturilor comune a trei parteneri ai procesului de predare-învățare-evaluare (copii - cadre didactice și părinți). Întregul program se desfășoară în concordanță cu schimbările curriculare privind pregătirea copiilor pentru școală și pentru viață, atât din punct de vedere al competențelor, cât și al capacității, deprinderilor și atitudinilor”, ne-a declarat dna Cocaină Veronica, coordonatorul programului.
Produsele educaționale folosite în derularea acestui program sunt două caiete: “Primii pași spre școală” (pentru grupa mare pregătitoare) și “Povestea lui Rostogol” (pentru grupa mare).
Valoarea programului este dată de realizarea unei educații interdisciplinare, abordarea curriculumului pentru educația timpurie, accesibilitate pentru toți copiii, calitatea  conținutului fiind dată de folosirea metodei proiectelor la vârstele timpurii și activitățile integrate. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Programul „Grădinița Humanitas”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 18 iulie 2019