Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Obligația angajatorilor față de AJOFM Bihor

Pentru o transparență totală

Obligația angajatorilor față de AJOFM Bihor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor se preocupă continuu de transparentizarea pieței forței de muncă prin publicarea locurilor de muncă vacante, respectiv desfășoară o activitate pronunțată în sprijinul angajatorilor în scopul identificării resurselor umane necesare desfășurării activității lor.

În acest sens informăm angajatorii despre obligațiile ce le revin conform Legii 76/2002,  privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată:
- Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.  
- Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă județene ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit aliniatului de mai sus,  în termen de o zi de la data ocupării acestora.
- Angajatorii care au încadrat în muncă persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj au obligația de a comunica anagjarea acestora în termen de 3 zile agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă la care aceștia au fost înregistrați.
Nerespectarea obligațiilor prevăzute  mai sus atrage după sine sancționarea cu amendă de la 3.000 la 5.000 lei pentru necomunicarea locurilor de muncă vacante, respectiv necomunicarea ocupării acestora și cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei pentru necomunicarea încadrării în muncă a persoanelor provenite din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj, conform Legii 76/2002 .
Această informare vine ca urmare a acțiunilor AJOFM Bihor de informare și notificare   a angajatorilor cu privire la obligațiile acestora, acțiuni care s-au desfășurat în primul trimestru al anului curent.
AJOFM Bihor vine în sprijinul angajatorilor prin următoarele metode de comunicare: fax: 0259435802; email bh_lmv@bh.anofm.ro; sau prin utilizarea platformei www.locuridemuncabihor.ro.
Békési Csaba
director executiv

Trimite email

miercuri, 30 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!