Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Peste 20 de tablouri inedite

Ieri, la Grădinița nr. 50 din Oradea

Peste 20 de tablouri inedite

Pretutindeni găsești copii frumoși și isteți, pictori neîntrecuți, pasionați și minunați, dornici de performanță și afirmare.
Asemenea flori gingașe aveam să descoperim, marți, 11 noiembrie 2008, la Grădinița nr. 50 din Oradea, în grupa pregătitoare „A”, alături de educatoarea institutoare Ioana Huszar.

„Curcubeul florilor de toamnă”
La activitatea de educație plastică (desen), intitulată „Curcubeul florilor de toamnă”, cei 25 de copii din grupa pregătitoare „A” (îndrumați de educatoarele Ioana Huszar și Cornelia Todor) au „coborât” curcubeul de pe cer în sala lor de grupă, pe colile de hârtie, realizând tablouri artistice de neimaginat. Privind modelele din fața lor (flori naturale în vază și două tablouri cu flori), micii pictori au dat frâu imaginației lăsând creionul și pensula să zburde pe hârtie creionând și pictând o bogăție de culori și frumuseți cum numai ei știu să le reprezinte cu sufletul plin de tainice trăiri de artiști.
Pe Monica Oncu, Anamaria Șerfezi și Torok Ivett le mai văzusem la concursul de creație „Coșul toamnei”, organizat în Orășelul copiilor, unde s-au remarcat cu niște lucrări deosebite.
„Cu un an înainte, Monica și Ivett au reprezentat grădinița noastră la un alt concurs de pictură, organizat de 1Iunie sub cupola „Lotus”, intitulat „Zile de poveste”. Tot atunci, a avut loc și o prezentare de modă pentru copii la care au participat Szasz Giulia, Alexandra Ghender și Torok Ivett”, ne-a spus Ioana Huszar.
La sfârșitul activității, toate lucrările aveau să fie expuse pe panouri pentru a putea fi analizate de părinți.
„E prima mea generație de copii ca educatoare, aflată la început de drum. Sunt niște copii minunați, buni la toate, dornici de performanță și afirmare, ambițioși, plini de energie și purtători de idei nebănuite. Oricât m-aș fi străduit, nu mi-i puteam imagina atât de dotați și vulcanici (în sensul bun al cuvântului). Văd multe, cunosc multe și doresc să facă de toate. De obicei, activitățile de educație plastică le desfășurăm pe un fundal muzical adecvat temei și momentului zilei. Sunt foarte receptivi și dornici să asculte muzică și povești, să picteze și să danseze”. Așa îi vede Ioana, îi înțelege perfect și îi ajută să devină mari artiști, buni la toate, fericiți, fără griji și complexe, trăind în universul lor viu colorat în care orice vis devine realitate pe planșa lor. (Ov. DAN)  
 P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Peste 20 de tablouri inedite.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021