Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Echipa de volei feminin a Universităţii din Oradea este vicecampioană naţională

Voleiul studențesc orădean e la înălțime

Echipa de volei feminin a Universităţii din Oradea este vicecampioană naţională

Echipa de volei feminin a Universităţii din Oradea este vicecampioană naţională după ce s-a clasat pe locul al II-lea la etapa finală a Campionatului naţional universitar de volei feminin.

Campionatul naţional universitar de volei feminin s-a desfăşurat în perioada 5- 7.05.2017, fiind cuprins în calendarul competiţional al Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar. Campionatul a fost organizat de către Universitatea ,,Vasile Alecsandri" din Bacău, prin Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii, iar jocurile s-au desfăşurat la Sala Polivalentă din localitate.
Au participat echipe din șase centre universitare, care au fost repartizate în două grupe.
Rezultatele
Grupa A
Universitatea ,,Vasile Alecsandri" Bacău vs Universitatea ,,Ştefan cel Mare" Suceava 2-0
Universitatea ,,Ştefan cel Mare" Suceava vs Universitatea ,,Ovidius" Constanţa 0-2
Universitatea ,,Vasile Alecsandri" Bacău vs Universitatea ,,Ovidius" Constanţa 2-0
Grupa B
Universitatea ,,Transilvania" Braşov vs Universitatea Oradea 1-2
Academia de Poliţie Bucureşti vs Universitatea ,,Transilvania" Braşov 0-2
Academia de Poliţie Bucureşti vs Universitatea Oradea 0-2
Finala pentru locurile I şi II s-a disputat între echipa gazdă şi Universitatea din Oradea, echipe ce au ocupat locul I în grupe.
Titlul de campionă naţională a fost cucerit de către Universitatea ,,Vasile Alecsandri" din Bacău care a avut în componenţă jucătoare ce fac parte din lotul naţional de senioare şi care au obţinut de-a lungul anilor numeroase performanţe pe plan naţional şi internaţional. În anul 2015, au fost vicecampioane europene după ce au pierdut în finală cu echipa reprezentantă a Rusiei.
Selecţionata feminină a Universităţii din Oradea este alcătuită din studente înscrise la programele de studii ale următoarelor facultăţi:  Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, programele de licenţă - Educaţie fizică şi sportivă, kinetoterapie şi motricitate specială şi master - Educaţie fizică şi antrenament sportiv; Kinetoterapie în reeducare funcţională - Chende Bianca, Ungur Camelia, Haidu Roxana, Cadar Larisa; Facultatea de Ştiinţe Economice - Anca Pașca (căpitanul echipei), anul I la Masterul Economia şi Administrarea Afacerilor în Turism şi Industria Ospitalităţii; Facultatea de Ştiinţe - Ştefan Cristina, înscrisă la programul de studii Informatică; Facultatea de Drept - Adamcsik Daiana; Facultatea de Medicină şi Farmacie, specializarea Radiologie şi imagistică medicală - Maran Andreea.
Voleibalistele noastre sunt antrenate de  lect. univ. dr. Mariana Szabo-Alexi şi lect. univ. dr. Paul Szabo-Alexi, din cadrul Departamentului de Educaţie fizică, sport şi kinetoterapie al Facultăţii de Geografie, Sport şi Turism.
Studentele răsplătesc astfel universitatea pentru investiția făcută în sprijinirea activităţii de performanţă, în colaborarea cu Clubul Sportiv Universitar.
Studentele continuă pregătirea în vederea participării la Campionatul Naţional  Universitar de Beach volley ce se va desfăşura la Arad în perioada 16-18.06.2017.
Felicitări și mult succes și la Arad!
Claudia Ignat

Trimite email

duminic, 24 septembrie 2017