Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Ziua de 9 mai, celebrată la Colegiul Tehnic „Traian Vuia ” din Oradea

Marți,

Ziua de 9 mai, celebrată la Colegiul Tehnic „Traian Vuia ” din Oradea

Marți, 9 mai 2017, cadrele didactice împreună cu elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Oradea au sărbătorit Ziua Europei.

Pe lângă această semnificație, 9 mai marchează și Ziua Independenței României și a victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Prilej cu care elevii claselor a IX-a I, a X-a D și a XI-a D  au desenat în curtea școlii steagurile tuturor țărilor membre ale  U.E. sub forma unui cerc. Activitatea dedicată  a continuat de la ora 11 în sala multimedia a școlii unde elevilor le-au fost prezentate de către doamna profesoară Mic-David importanța pentru România a  actului de la 9 mai 1877, când în parlamentul României (Mihail Kogălniceanu) a proclamat independența țării de sub suzeranitatea otomanilor, dar  și semnificația victoriei împotriva Germaniei naziste, obținute de Aliați care au pus  astfel capăt celei mai pustiitoare conflagrații din istoria continentului european și urmările acesteia. Mai apoi doamna profesoară Graur Simona le-a expus elevilor un scurt istoric al înființării Uniunii Europene. Elevii au realizat prezentări PowerPoint despre  principalele obiective turistice din marile capitale ale Uniunii Europene și desene despre semnificația zilei care au fost afișate pe trei panouri.
Această activitate s-a desfășurat sub îndrumarea profesorilor din cadrul catedrelor de limbă și comunicare și socio-umane.
Simona Graur

Trimite email

duminic, 24 septembrie 2017