Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Profesorul italian Salvo Andò este Doctor Honoris Causa al Universității Agora

De luni,

Profesorul italian Salvo Andò este Doctor Honoris Causa al Universității Agora

Luni, 15 mai 2017, a avut loc ceremonia decernării titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora profesorului italian Salvo Andò.

Profesor universitar, doctor în drept constituțional comparat, important om politic italian, Salvo Ando este un vechi colaborator și prieten al Universității Agora. A predat la universitățile din Bologna, Catania, Malta, Roma, Enna, la catedrele de drept și a fost rector al Universității KORE din Enna, Sicilia. Deputat în Parlamentul Italiei pentru patru mandate, Ando a fost vicepreședintele comisiei parlamentare care a investigat loja masonică P2. Ando a fost ministru al Apărării în guvernul italian, cu un rol decisiv în lupta împotriva mafiei, fiind cel care a introdus intervenția forțelor armate în operațiunile de ordine publică în cazuri de mafia.
Salvo Ando a fondat și este președintele Fundației Nuovo Mezzogiorno și al Observatorului Internațional al Drepturilor Omului în Țările Mediteraneene. Este redactor-șef al Mediterranean Journal of Human Rights și director al Collana delle Pubblicazioni giuridiche, din Malta. De asemenea, este editor executiv la una din revistele universității noastre, Agora International Journal of Juridical Sciences.
,,Astăzi problema Uniunii Europene este aceea de a construi în piața unică o Uniune mai mică, dar mai puternică. Putem găsi o soluție pentru a remedia insuficiențele instituționale într-o lume tot mai dezordonată, în care Europa pare asediată (Brexit, populism și naționalism, imperialismul rus, impactul politicilor președintelui Trump). Considerând potențialul statelor atât de diferit ale Uniunii Europene, trebuie să creăm un regim de integrare diferit. Pentru un grup de state ar funcționa o Uniune federală cu o bază politică și constituțională clară. Pentru un al doilea grup de state ar funcționa un tratat interstatal pur funcțional.
În Uniunea Europeană este necesar un  sistem de suveranitate fragmentată, în care uniunea să nu anuleze identitatea statelor. Avem nevoie de un guvern ale cărui competențe să nu intervină în suveranitatea statelor. Europa nu are un demos, ci mai mulți demoi. Uniți în diversitatea lor", a spus profesorul Salvo Ando, în prelegerea sa.
Alina Manolescu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Profesorul italian Salvo Andò este Doctor Honoris Causa al Universității Agora.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021