Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei

Un nou proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară

Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei

Învățământul românesc al ultimilor ani se remarcă prin calitatea educației.

Munca de zi cu zi, acordându-le șanse egale tuturor elevilor, dorința de a-i ajuta să evolueze spre performanță urmăresc un scop nobil: pregătirea elevilor pentru viață.
Spiritul competitiv, dorința de autodepășire a generat valoarea, cuvânt care adună în el toate eforturile în vederea succesului. De subliniat aici legătura strânsă între valoare și modul de exprimare la CN ,,Avram Iancu" Ștei: rezultate remarcabile la olimpiadele școlare până la etapa națională, campioni în sport, proiecte în domeniul IT, succese care dau contur vieții și îi conferă însemnătate.
Anul școlar 2016-2017 a însemnat un pas înainte, un nou proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară, STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL, având ca parteneri: SPOJENA SKOLA INTERNATNA ZDANA - Slovacia; ZESPOL SZKOL INTEGRACYJNYCH W RADOMIU - Polonia; ZAKLADNI SKOLA LOGOPEDICKA S.R.O. - Republica Cehă.
Urmare a lansării proiectului, în perioada 27.XI - 3.XII 2016 s-a desfășurat în Radom, Polonia, prima activitate transnațională de predare, formare, învățare a elevilor participanți.
Cea de-a doua activitate s-a desfășurat în România, la CN ,,Avram Iancu" Ștei, în perioada 8-13 V 2017, adunând laolaltă profesori și elevi: Polonia - 6 elevi și 2 profesori, Slovacia - 4 elevi și 2 profesori, Republica Cehă - 4 elevi și 3 profesori.
Ancorați în viitor, dornici de a socializa cu colegii lor de parteneriat au legat prietenii, au încercat să găsească un echilibru între a proiecta încrederea și a păstra relația cu ceilalți.
Este meritul echipei de proiect, oameni cu demnitate, pasionați de munca lor, profesori de excepție care i-au susținut și încurajat pe elevi în demersul lor, dovedind, prin puterea exemplului personal, că doar prin muncă se poate clădi ceva de valoare: director, prof. Cristian Andru - responsabil de proiecte;
director adjunct, prof. Emanuel Coroiu - responsabil financiar; consilier școlar, Andreea Dumbravă - responsabil cu materialele didactice și psiho-pedagogice;
prof. Adela Bara - responsabil IT; prof. Alina Niculae - responsabil cu promovarea și diseminarea proiectului; prof. Cornelia Frai - responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală; prof.Andreea Fărcuț - limba engleză.
Programul întâlnirii s-a desfășurat pe zile și ore, cu activități diverse, elevii și profesorii bucurându-se de ospitalitatea gazdelor și păstrând cele mai frumoase amintiri: întâlnire la școală, vizitarea școlii, jocuri de integrare, participare la cursuri (însoțiți de profesori), prezentarea site-ului școlii și a activităților pe care le-au desfășurat partenerii la nivel local, activități sportive organizate de școală; vizite la GPP, CT ,,Unirea", Primărie, Pompieri și European Food, Muzeul etnografic - Beiuș, Chișcău, Meziad și Rosia; IT Work - shop, întâlnire cu specialistul în orientare și consiliere școlară și cu părinții, realizarea unei liste cu cele mai dorite meserii; înmânarea certificatelor de participare la proiect.
Prof. Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 februarie 2020