Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Să vorbim despre bani și bănci la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea

În 15 mai

Să vorbim despre bani și bănci la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea

În data de 15 mai 2017 la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" din Oradea a fost organizată, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, o nouă sesiune a proiectului de sprijinire a educației financiare, adresat elevilor ,,Să vorbim despre bani și bănci".

La eveniment au participat 100 de elevi din ciclul liceal și cadre didactice preuniversitare.
Acțiunea de comunicare a constat într-o sesiune deschisă de doamna Agnes Nagy, membru CA, cu prelegerea ,,Dezechilibrele macroeconomice și limitele activității băncii centrale" și a continuat cu un material PowerPoint, în cadrul căruia doamna director Gabriela Preda a prezentat un rezumat al proiecției video referitoare la istoria Băncii Naţionale a României.
Sesiunea s-a încheiat cu o rundă interactivă de întrebări și răspunsuri, elevii exprimându-și curiozitatea aprofundată în legătură cu temele prezentate.
Participanţilor le-au fost oferite broşuri şi pliante de prezentare, precum şi alte materiale de informare cu privire la istoria şi activitatea instituţiei, dar și materiale puse la dispoziție de Comisia Europeană referitoare la elemente de siguranță ale bancnotelor euro si alte broșuri informative. Aceștia s-au arătat deschiși și interesați și de celelalte tematici educaţionale promovate de acest proiect: economisire, credit, dobânda; istoria monedei naţionale; principalele atribuţii, rolul şi funcţiile băncii centrale; criteriile şi stadiul procesului de convergenţă a României către zona euro, fiind subliniată necesitatea însuşirii unor noţiuni economice de bază, a înțelegerii acestora şi a dezvoltării unui vocabular financiar-bancar pentru a face față provocărilor actuale și cotidiene.
Ancuța Foghiș
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

luni, 10 august 2020