Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii orădeni citesc Italia

La Liceul Don Orione

Elevii orădeni citesc Italia

Șase elevi din clasele a VI-a și a VII-a de la Liceul Don Orione din Oradea au participat recent la un prestigios concurs național în limba italiană, ce s-a desfășurat la București. Eleva Gavriș Alesia Selena a reușit performanța de a câștiga locul III pe țară la secțiunea gimnaziu, concurând alături de alți 60 de copii, iubitori ai limbii italiene.

Intitulat ,,I giovani leggono l'Italia" (Tinerii citesc Italia) este un concurs organizat de asociația Amici della lettura, fiind sub patronajul Ambasadei Italiei în România și a Institutului Italian de Cultură „Vito Grasso" din București. Anul acesta competiția a ajuns la cea de-a șasea ediție. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni, pentru tineri de gimnaziu, pentru liceeni și pentru studenți.
Elevii participanți din Oradea au fost Gavriș Alesia Selena, Bondor Tania, Tosco Giuseppe (din clasa a VI-a), Leho Alesia, Argiolas Angelo și Forte Raoul (din clasa a VII-a). Gavriș Alesia Selena a obținut unul din locurile fruntașe.
,,A fost o bucurie imensă, nu credeam că e posibil să câștig. Mă bucur că am participat și sper că anul viitor voi obține un loc și mai bun, a spus Alesia. Mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat și m-au ajutat, părinților și profesoarei care mi-au fost alături".
Alesia a primit pe lângă diplomă, un voucher în valoare de 250 de lei, pe care îi poate folosi la achiziționarea unor cărți de italiană. Toți elevii participanți au fost premiați cu atestate de participare.
 „Copiii și-au ales un roman de literatură contemporană, l-au citit și au făcut o recenzie asupra acestuia. Ne bucură nespus faptul că elevii iubesc să citească, că fac acest lucru într-o limbă străină și că le place și să scrie în italiană", declară Carmen Ungur-Brehoi, profesoara care a coordonat activitatea în județul nostru.
Festivalul-concurs urmăreşte, pe de o parte, cultivarea interesului acestor tineri pentru lectură, în special literară italiană, iar pe de altă parte, dezvoltarea judecăţii critice şi a capacităţii participanţilor de a se exprima în limba italiană.
„Țin să mulțumesc tuturor profesorilor, studenților, elevilor și juraților, pentru participarea la proiectul nostru, pentru entuziasmul și competența lor, pentru generozitatea de a dărui timp și efort elevilor sau studenților lor, pentru a-i apropia de cărți și de frumoasa limbă italiană. Sperăm să vă avem alături și la ediția următoare", a spus prof. Smaranda Elian, organizatoarea concursului. (M.C.)

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020