Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Alesia Leho - premiul II la Olimpiada națională de italiană

Liceul Don Orione

Alesia Leho - premiul II la Olimpiada națională de italiană

Județul nostru se mândrește cu premii și la Olimpiada națională de limbi romanice, desfășurată în acest an la Botoșani.

O elevă de 13 ani a obținut recent premiul al II-lea la Limba și literatura italiană, după ce inițial a câștigat locul I la Olimpiada județeană.
Alesia Leho este elevă în clasa a VII-a, la Liceul Don Orione din Oradea. Studiază limba italiană de doar trei ani, dar este o elevă care iubește civilizația și cultura italiană. ,,Îmi place foarte mult limba italiană, să citesc romane în italiană. Olimpiada a fost o experiență deosebită pentru mine, sper ca anul viitor să particip din nou și să iau premiul I", spune eleva.
Eleva olimpică a fost pregătită de profesoara de limba italiană Carmen Ungur-Brehoi. ,,Mă bucur pentru rezultatul ei foarte frumos. Alesia este o elevă foarte silitoare, serioasă. S-a pregătit intens și merită să câștige", a declarat profesoara ei de italiană.
Îi ținem pumnii Alesiei Leho, care așteaptă acum rezultatele unor alte concursuri internaționale de limba italiană, de recenzie de carte și de poezie.
Județul nostru a avut și anul trecut reprezentanți la Olimpiada de limba italiană, desfășurată la Piatra Neamț, care s-au întors cu premii. Eforturile lor au fost răsplătite anul trecut de Centrul Cultural Italian din Oradea cu cărți în limba italiană. (C.M.)

Trimite email

miercuri, 12 august 2020