Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Concursul ,,Avram Iancu, Craiul munților”, ediția a XII-a

Joi, la Beiuș

Concursul ,,Avram Iancu, Craiul munților”, ediția a XII-a

În data de 1 Iunie 2017, a avut loc la Beiuș cea de a XII-a ediție a concursului ,,Avram Iancu, Craiul munților", organizată de Asociația Avram Iancu Beiuș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în cadrul Proiectului „Iancu: Inițiativă - armonie - națiune - cultură - unitate", finanțat de Primăria Municipiului Beiuș.

Concursul a reunit la Beiuș elevi - iubitori ai lui Avram Iancu din Bihor, Arad, Hunedoara și Sălaj, în total 24 de echipaje (gimnaziu și liceu).
Manifestarea a debutat la Bustul Crăișorului din Aleea Moților, cu scurte luări de cuvânt ale președintelui Asociației Avram Iancu Beiuș, domnul Viorel Ianc, doamnei prof. dr. Elisaveta Roșu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Bihor și doamnei prof. Elisabeta-Ana Naghi, din cadrul Ministerului Educației Naționale. Corala Bărbătească Beiuș a intonat Imnul Iancului și câteva cântece patriotice. Au urmat depuneri de flori la Bustul Iancului (opera sculptorului beiușean Sandu Crăciun), expoziția de obiecte tradiționale și o paradă a portului popular.
Concursul propriu zis s-a desfășurat în sala festivă a Liceului Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș" din Beiuș, gazdele fiind reprezentate de directorii dr. Lucian Ropa și Eugenia Lezeu.
,,Ostilitățile" au fost conduse cu măiestrie de prof. Claudia Buran, coordonatorul proiectului beiușean, secondat de Viorel Ianc, președintele Asociației Avram Iancu Beiuș, prof. Elena Ojică, Florina Indrei, Cristina Gruie, Daniel Jovrea, precum și de voluntarii Nicoleta Cuciula, Flavia Iștoc și Alexandra Ihuț - câștigătoare ale unor ediții anterioare ale concursului și membri ai Asociației Avram Iancu Beiuș, Ilie Cuciula, Andrei Ojică și subsemnatul care m-am ocupat de imortalizarea celor mai importante momente.
Juriul concursului a fost alcătuit din profesorii: dr. Elisaveta Roșu, inspector de specialitate al ISJ Bihor - președinte, dr. Claudia Tișe, dr. Cristina Brădău, dr. Marțian Lucan, dr. Ioan Sorin Cuc, Adela Petriș, Ștefan Petre,  la secțiunea istorie. La secțiunea promovarea obiectelor tradiționale și a costumelor populare: Daniela Rada, Lucia Busuioc, Irina Mihoc, ​​Georgeta și Nicolae Brânda.
Munca elevilor și a profesorilor coordonatori a fost răsplătite cu premii.
Rezultatele ediției
La gimnaziu: locul I - Școala Gimnazială Curățele; locul II - Școala Gimnazială Mihai Bravu; locul III - Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu Beiuș și Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș Beiuș; mențiune: Școala Gimnazială Remetea!
La liceu: locul I - Colegiul Tehnic ,,Ioan Ciordaș" Beiuș, locul II - Colegiul Național ,,Avram Iancu" Brad, jud Hunedoara, locul III - Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" Beiuș, mențiuni: Liceul Teologic Ortodox Episcop Roman Ciorogariu Oradea si Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu" Oradea.
Prof. Ioan Curpaș
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul ,,Avram Iancu, Craiul munților”, ediția a XII-a.

Trimite email
marți, 18 iunie 2024, 03:08:06 Ora de vară a Europei de Est