Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Moment festiv, moment de bilanț la absolvirea gimnaziului

Vineri, la Şcoala Gimnazială „Dacia”

Moment festiv, moment de bilanț la absolvirea gimnaziului

Vineri, 9 iunie 2017, în curtea Școlii Gimnaziale ,,Dacia" din Oradea a fost iarăși sărbătoare!

Emoții și flori, premii, mulțumiri și felicitări pentru absolvenții clasei a VIII-a, dar nu numai, la un moment festiv, la un moment de bilanț la absolvirea gimnaziului. A fost sărbătoare cu emoții și flori pentru cei 114 absolvenți din clasele a VIII-a, pentru diriginții și profesorii lor, dar, în egală măsură, și pentru părinții prezenți. Celor din a VIII-a B, li s-au sporit emoțiile văzând-o în careu pe buna lor învățătoare, doamna profesor Diana Zlibuț, și pe actualii săi elevi care au deschis podul de flori al celor din a VII-a pe sub care a trecut fiecare absolvent la sosirea în curte.
,,Opt petale frumoase furate din basmul copilăriei"
Cuvântul de salut a fost adresat vineri de directorul adjunct, doamna profesor Diana Simina, domnul director, profesor dr. Florin Hava, fiind trimis de ministerul de resort într-o acreditare în județul Satu Mare, după cum a precizat doamna director adjunct, care a transmis absolvenților mesajul (felicitările) domnului director.
,,Este o zi specială din viața școlii noastre, o zi cu emoții și cu bucurii, emoții pe care le trăim ca actuali sau foști elevi, ca părinți sau bunici, dar și ca dascăli (...). Putem spune că sunt opt petale frumoase furate din basmul copilăriei, din  izvorul nesecat al cunoștințelor, al talentului, al efortului, ani în care voi, dragi elevi, ați avut parte de bucurii și de iubire. Fiecare petală ascunde în ea talent, efort, bucurii, teme pentru acasă, teste, teze, acumulare de multe cunoștințe, evaluări, note bune sau mai puțin plăcute, satisfacții, dar și dezamăgiri, uneori. Însă din toate acestea, cu siguranță, ați acumulat experiență și mulțumiri", am citat din cuvântul doamnei director adjunct Diana Simina.
,,Prețuiți cât puteți acești ani frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație!"
În calitate de profesor al primei promoții de absolvenți ai săi la Școala Gimnazială ,,Dacia", domnul inspector școlar general Alin Florin Novac Iuhas le-a adresat absolvenților un mesaj special, felicitându-i și îndemnându-i să fie mândri că sunt absolvenți, dar să încerce să nu se abată de la educație.
,,Sigur, cea mai de preț moștenire pe care o lăsăm vouă, elevilor, copiilor noștri, este educația pe care o primiți, atât la școală, cât și în familie (...) Prețuiți cât puteți acești ani frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație!", a conchis domnul inspector școlar general Alin Florin Novac Iuhas.
2.156 de premii și mențiuni, din care 48 la olimpiadele școlare
Din cuvântul doamnei director adjunct Diana Simina, din bilanțul prezentat, aveam să aflăm că în acest an școlar, care încă nu s-a încheiat, la nivelul Școlii Gimnaziale ,,Dacia" s-au obținut 2.156 de premii și mențiuni: 599 de premii I, 557 de premii II, 620 de premii III, 212 mențiuni, două premii speciale, 73 de diplome de excelență și 93 performer. Din toți premianții, olimpicii școlii au adus 48 de premii și mențiuni: cinci premii I, 11 premii II, 10 premii III, 21 de mențiuni, plus un premiu special ,,Poligraful", cel care a obținut cea mai mare medie pe județ la concursul național de matematică Lumina Math, un premiu-tabără Poligrafu. Dintre olimpici, șase s-au calificat și au participat și la etapa națională: Andrei Ionescu, Mihai Cherecheș, Cristian Ban, Carla Groza, Nagy Robert și Cristian Galchiș. Trei eleve au absolvit cu 10 cei patru ani de gimnaziu: Ioana Baciu și Alexandra Ciurba din a VIII-a B și Ariana Stănescu din a VIII-a C. Din partea absolvenților au vorbit Alexandra Ciurea și Cristian Galchiș, iar din partea claselor a VII-a Alexia Negruț. Între cele două clase s-a făcut apoi schimbul de ștafetă, predarea cheii. Monica Oncu, Paul Barna și Mihai Cherecheș au predat cheia colegilor din a VII-a: Rebeca Baciu, Bogdan Pop, Teona Pop și Vlad Marinău.
Premierea olimpicilor
În continuare, cei merituoși și-au auzit numele și au fost poftiți să-și ridice diplomele; unii nu le-au primit pentru că încă nu au sosit de la Inspectoratul Școlar.
Andrei Ionescu (din a VIII-a C) este olimpic național, premiul I la etapa județeană a Olimpiadei  de astronomie și astrofizică și medalie de bronz la națională (prof. coordonator Valentina Matei); Andrei a primit din partea școlii 250 de lei și ultimul număr din revista școlii, intitulată ,,Ecouri". Mihai Cherecheș (din a VIII-a C, prof. Gabriela Velimirovici), premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de geografie și premiu special la națională pentru cea mai bună lucrare practică, premiu din partea Sociețății de Geografie din România (din partea școlii, a luat 250 de lei). Cristian Ban (din a VII-a A, prof. Gabriela Velimirovici), premiul I la Concursul național de geografie ,,Terra" (din partea școlii, 200 de lei). Carla Groza (din a V-a D, prof. Adriana Brindea), premiul I la Olimpiada de tehnologie pe județ și participare la etapa națională (premiu - 200 de lei). Nagy Robert (din a VIII-a B, prof. Valentina Matei), premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de astronomie și astrofizică și participare la națională (premiu - 200 lei). Cristian Galchiș (din a VIII-a C, prof. Valentina Matei), premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de astronomie și astrofizică și participare la națională (premiu - 200 lei).
Premii la etapa județeană
Premiul I, la Olimpiada de limba engleză, la clasele a VII-a și a VIII-a etapă finală, Teona Pop, din a VII-a C, prof. Luminița Gâdoiu.
Premiul II, la Olimpiada de lingvistică, Raisa Turcu-Nistreanu, cls. a VI-a A, prof. Diana Simina - Monica Berce; la Olimpiada de limba și literatura română, tot premiul II, Alessia Nicola, din a IV-a C, prof. Aurora Feder; la Olimpiada de matematică, tot premiul II, Ayanna Horj, din a IV-a C, prof. Aurora Feier; la Olimpiada de religie, tot premiul II, Ioana Baciu, din clasa a VIII-a B, prof. Nicolina Mihuț; la fel și Sebastian Dindelegan, din a VII-a A, prof. Nicolina Mihuț; tot premiul II, la Olimpiada de tehnologie, Răzvan Bărbănțan, din a V-a C, prof. Adriana Brindea.
Echipa de baschet a școlii (prof. Alexandra Zamfir), locul I pe municipiu și județ și loc. II pe zonă, la Sighet; în următoarea componență: Vlad Marinău (căpitan), George Vicaș, Paul Ghib, Raul Cioca, Paul Bembea, Bogdan Creț, Radu Sburlea, Gabriel Pop, Victor Lunca, Eduard  Foltuț, Patrick Tocuț, Andrei Galchiș, Tudor Cuc, Tudor Zoicaș și Cristian Galchiș. Tot ei  au obținut locul III și la Campionatul național de baschet.
Echipa de handbal a școlii (prof. Constantin Ene) a obținut locul I, la etapa județeană și loc. II la etapa pe zonă; de asemenea, baschetbaliștii din a VI-a și a VII-a au participat la Campionatul național de baschet, ocupând locul II; este vorba despre: Bogdan Creț, Bogdan Mitrea, Alexandru Novac Iuhas, Raul Buzguța, Andrei Galchiș, Andrei Caba, Denis Pătcaș și Eduard Foltuț.
Premiul III, la Olimpiada de lingvistică, Donatella Sur, din a VIII-a A, prof. Diana Simina - Diana Curilă; la Olimpiada de limba și literatura română, șase elevi din clasele a IV-a: Daria Harn și Ștefan Săcui, din a IV-a A, prof. Amalia Ciorba; Ayanna Horj, Mara Mihuța, Iulia Sabău și Daria Toma, toți patru din a IV-a C, prof. Aurora Feier; tot premiul III, la Olimpiada de religie ortodoxă, Maria Lizuca Cupșa, din a VIII-a B, prof. Nicolina Mihuț; tot premiul III la Olimpiada de tehnologie, Daria Hasan, a V-a C, prof. Adriana Brindea. 21 de mențiuni și un premiu special - tabără la Poligrafu, elevul Ardelean Luca, din clasa a III-a B, prof. Diana Zlibuț.
Un gest care ne-a impresionat: ,,Mulțumim celor vrednici!"  
După premierile din curte, absolvenții s-au retras în sălile de clasă unde urma să se desfășoare ultima oră de dirigenție și premierea la nivel de clasă.
Familia domnului deputat Ioan Cupșa s-a îndreptat cu flori mai întâi spre clasa a III-a B, spre iubita învățătoare a Lizucăi Cupșa, doamna prof. Diana Zlibuț. Domnul deputat a fost foarte scurt: ,,Mulțumim celor vrednici (de cinste și admirație - n.n.)!
Domnule deputat, ați crescut în ochii noștri și ai altora, v-ați depășit clasa și categoria!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (101 poze), accesați Galeria foto: Moment festiv, moment de bilanț la absolvirea gimnaziului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019