Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

B-EST International Film Festival

Cele opt filme ale ediției a III-a

B-EST International Film Festival

B-EST International Film Festival anunță care sunt cele opt filme selecționate în competiție, la secțiunea documentar, pe care le veți putea viziona la București, în perioada 14 - 21 aprilie 2007, la cea de a treia ediție a festivalului.

De la interviuri revelatoare cu kirghizii, reconstrucții încântoare și amuzante prinse în film într-o varietate de stiluri cinematografice și scene comice despre interacțiunea dintre echipa de film și comunitate, de la primul documentar din România care încearcă să definească termenul de comunitate electro până la incredibila călătorie a excentricului antreprenor Malcolm Bricklin în eforturile sale de a aduce mașina chinezească în America, de la povestea unui fost traficant de droguri care aduce revoluția socială în cel mai de temut cartier din Rio de Janeiro prin intermediul hip-hop-ului, al muzicii străzii și dansului afro-brazilian, de la istoria comunismului în stil Monty Python, respunând glumele folosind chechurile, arhiva trucată și animațiile speciale până la o cronică a imigrării în Anglia anilor ’60, văzută prin ochii unei familii asiatice și a camerei lor de filmat, de la un documentar palpitant care prezintă unele din cele mai importante nume ale scenei internaționale a dansului până la situația ipotetică în care un grup de astronauți aflați într-o călătorie spațială, afla cu stupoare că nu se pot întoarce pe Pământ deoarece planeta a devenit nelocuibilă.

 Secțiunea Documentar a B-EST International Film Festival, ediția a 3-a, este alcătuită din opt filme nominalizate și premiate la importante manifestări de gen din lume.

La B-EST International Film Festival va avea loc premiera mondială a documetarului On Point, realizat de Collatos Theodore, care urmărește povestea a cinci dansatori aspiranți, alături de 13 judecători faimoși, aflați la prestigioasa competiție internațională de dans din Brazilia.

Juriul Secțiunii Documentar al celei de a 3-a ediții a B-EST International Film Festival este format din Anca Gradinariu, Dragoș Bucurenci, Laurențiu Damian.

FILMELE DIN COMPETIÞIE:

- The Wild Blue Yonder - regia Werner Herzog (2005, coproducție Marea Britanie/ SUA/ Franța/ Germania); în 2006, nominalizat Mar del Plata Film Festival și laureat al Premiului FIPRESCI, Festivalul de la Veneția;

- Favela Rising - regia Matt Mochary & Jeff Zimbalist (2005, coproducție Brazilia/SUA); în 2005, câștigător al International Documentary Association Award, câștigător la Tribecca Film Festival; câștigător Sidney International Film Festival:â;

- I For India - regia Sandya Suri (2005, UK); nominalizat la Marele Premiu al Juriului, Sundance Film Festival;

- 37 Uses For A Dead Sheep - regia Ben Hopkins (2006, UK); câștigător la Berlinala, 2006; nominalizat pentru Cel mai bun documentar la European Film Awards;

- Hammer & Tickle - regia Ben Lewis (2006, coproducție Canada/ Franța/ Germania/ UK/ SUA);

- The Entrepreneur - regia Frank Raharinosy (2007, SUA);

- Electro - regia Matei-Alexandru Mocanu (2006, România);

- On Point - regia Theodore Collatos (2007, SUA) - filmul va avea premiera mondială în cadrul B-EST International Film Festival;

Nikita Mihalkov va susține un master-class 

 

Actorul, regizorul și producătorul rus NIKITA MIHALKOV va susține duminică, 15 aprilie, la ora 11.30, la sala Amfiteatru a Teatrului Național București, în cadrul B-EST International Film Festival, un master-class cu tema „Regizorul în două ipostaze, în afara filmării și la cadru”.

Cunoscut și sub numele de „Spielberg al Rusiei”, Nikita Mihalkov va deschide ediția din acest an a B-EST International Film Festival cu filmul Soarele înșelător I (OSCAR pentru Cel mai bun film străin, 1994). De asemenea, Mihalkov va fi prezent și la proiecțiile filmelor Statski Sovetnik (2005, producător și actor) și Bărbierul din Siberia (1998), filme alese la sugestia regizorului.

Nikita Mihalkov este una dintre cele mai puternice personalități artistice ale cinematografului rus. Remarcabil pentru ușurința cu care trece de la filmul de epocă la cel inspirat din contemporaneitate, de la scenariul original la ecranizare, de la ficțiune la documentar, de la poezie la grotesc, Nikita Mihalkov va veni pentru prima dată în România, invitat de către B-EST International Film Festival.

 

Mai multe detalii despre filmele participante în concurs, puteți găsi pe pagina de web a festivalului: http://b-estfilmfest.com/

Bianca BOITAN

 

Trimite email

luni, 19 august 2019