Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Învățăm să prețuim!

Programul Școala altfel

Învățăm să prețuim!

Săptămâna trecută, elevii clasei pregătitoare ,,E" din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Dacia", îndrumați de doamna profesor Dana Avram, au participat la programul ,,Școala altfel", care a debutat cu o acțiune la care au fost prezenți funcționari ai ANAF, care și-au propus să-i familiarizeze pe cei mici cu specificul activității lor, dându-le și câteva sfaturi, după care le-au prezentat mașinile, insignele și uniformele, însă momentul cel mai gustat de copii a fost prezentarea unui câine-lup antrenat pentru controale vamale.

Aceste momente au fost urmate de prezentarea unor piese de teatru în aer liber (pe terenul de sport).        
În zilele următoare, elevii au vizitat o fabrică de confecții, unde au văzut cum ajunge haina de la stadiul de simplă bucată de material la forma finită; apoi, o vizită la tipografie, unde le-a fost prezentat procesul tehnologic pe care îl parcurge hârtia până ajunge sub formă de carte tipărită...; la o brutărie, au urmărit ,,drumul pâinii" pe care au gustat-o așa caldă și rumenă... scoasă din cuptor, dar și alte produse (brânzoici, cozonaci etc).
,,Aceste vizite au avut un rol educativ, contribuind la o mai bună înțelegere, din partea copiilor, a modului cum ajung la ei bunurile cu care interacționează zi de zi: hrana, în primul rând, o haina sau o carte, cu scopul de a aprecia mai mult valoarea acestora, dar și munca celor care produc aceste bunuri, observând că fiecare meserie e importantă și frumoasă, în felul său", a ținut să sublinieze doamna învățătoare, prof. Dana Avram.
La finalul săptămânii, într-un cadru deosebit, copiii au avut parte de jocuri și concursuri, de  tort și sucuri, de diplome și premii, de față cu părinții.
Doamna i-a premiat apoi la final de clasă pregătitoare pentru rezultatele obținute de ei în primul lor an de școală primară, cu toate diplomele pe care le-au obținut la diferite concursuri școlare: Formidabilii, Concursul național Jurnalul exploratorului isteț, Concursul internațional Discovery...
 Nu au lipsit discuțiile despre planurile de vacanță, și angajamentele pentru anul școlar următor.
Vacanță plăcută tuturor!
Monica Popovici
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Învățăm să prețuim!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019