Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Joi, Cursul festiv la Universitatea Agora

Alexandra, Katalin și Patricia - șefi de promoție, la Științe Economice, Drept și Poliție locală

Joi, Cursul festiv la Universitatea Agora

Natura aceasta este fantastică! În fiecare an, de 15 iunie, în special, ne dăruiește parfum de tei, cum numai teiul și Eminescu îi pot bucura pe îndrăgostiți și pe absolvenți, și ei fiind tot niște îndrăgostiți irecuperabili și iremediabil, pierduți într-ale lor.

Joi, 15 iunie 2017, în curtea Universității Agora nu s-a simțit mirosul teilor, deși, sincer, mi-aș dori un tei cât e Universitatea de Mare sau de mică (or fi vociferând alții). Eu vă spun că e Mare, prin mesaj, menirea și dăruirea studenților și a dascălilor săi speciali! Deci, nu am avut miresme de tei, dar ne-au fericit zecile de absolvenți îndrăgostiți, în momentele lor de glorie, aflați la cursul festiv.
Dintre ei, trei îngeri s-au coborât din înaltul pe scenă, alături de prezidiu: Alexandra Antonia Pașcalău, sclipitoare, spirituală și pusă pe glume, șefa de promoție de la Științe Economice; Szabo Maczko Katalin Elisabeta, o ființă angelică, sinceră și explozivă, șefa de promoție de la Drept și Patricia  Sorina Bar, îngerul păzitor al polițiștilor locali, imperativă, demnă și pacifistă; Nu au coborât și nu au urcat degeaba pe scenă pentru că s-au ales cu plachete din partea doamnei prorector Gabriela Bologa. Absolvenții celei de-a 14-a promoții Agora au fost felicitați de domnul președinte Mișu-Jan Manolescu, de doamna conf. univ. dr. Alina Manolescu, director al Departamentului de Științe Sociale și de domnul decan Casian Butaci; cursurile festive au fost ținte de cei doi decani de an, desemnați de studenți: domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu la Științe Economice și doamna lector univ. dr. Loredana Steliana Doseanu la Facultatea de Științe Juridice și Administrative.
,,În viață, este bine să nu eviți riscul"
,,I-am învățat pe studenții mei că în viață este bine să nu eviți riscul, dar nici să nu identifici cauzele, să nu măsori consecințele și să nu-ți iei toate măsurile pentru ca în caz de eșec, așa cum se întâmplă adesea în viață, consecințele să nu fie dramatice sau să nu fie imposibil de depășit. Ăsta este, cred, cel mai important sfat pe care sper să fi fost în stare să-l transmit studenților mei", a subliniat președintele Consiliului de Administrație, rectorul fondator, domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, în premieră absolută decan de an al studenților de la Științe Economice.
La predarea cheii, cei vrednici să o prea au fost doi studenți de nota 10: Antonia Cornea și Geordano Fâșie. Apoi s-a strigat catalogul. Au făcut-o la microfon, cu înmânarea diplomelor onorifice: conf. univ. dr. Judeu Viorina Maria, la Drept, conf. univ. dr. Laura Popoviciu, la Poliție locală, respectiv conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu, la Științe Economice. A urmat momentul solemn al rostirii Jurământului de credință al absolvenților.
Cuvântul domnului rector Ioan Dzițac
 
Dragi absolvenți, Stimați părinți, Iubiți colegi,
Vă transmit aceste cuvinte de la distanță, îndreptându-mă spre Constanța la Consiliul Național al Rectorilor, cu regretul de a nu fi împreună, dar cu bucuria că Universitatea Agora a pregătit cu responsabilitate și dragoste o nouă generație de economiști, juriști și polițiști.
Dragi absolvenți, rolul unei universități nu este acela de a umple mintea unui student cu cunoștințe, ci acela de a-i deschide mintea. Sper că la facultate ați învățat cum se învață, pentru că va trebui să învățați toată viața de acum încolo, indiferent în ce domeniu veți lucra.
Vă doresc mult succes la examenul de licență, o integrare cât mai ușoară pe piața muncii și o viață familială cât mai armonioasă.
Cu dragoste și empatie,
Prof. univ. dr. Ioan Dzițac, rector al Universității Agora
 
Cu aruncarea tichiilor și recuperarea lor s-a intrat în linie dreaptă în înlăturarea oricăror complexe și emoții, în deschiderea brațelor și a sufletelor pentru a primi florile, îmbrățișările și felicitările celor dragi.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu o carieră de vis, cu o viață de basm și cu parfum de fericire!
Moise-Ovidiu Dan & Florin Naghi
Pentru mai multe poze (96 de poze), accesați Galeria foto: Joi, Cursul festiv la Universitatea Agora.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021