Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivitatea de premiere, la S.G.I Agora

Vineri, s-a desfășurat

Festivitatea de premiere, la S.G.I Agora

Vineri, 16 iunie 2017, a avut loc Festivitatea de premiere a absolvenților Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, în anul școlar 2016-2017.

Printre părinți, bunici, frați și surori, elevii noștri extrem de emoționați așteptau momentul decernării premiilor, după un an plin, în care au trăit momente frumoase, au acumulat multe cunoștințe, au progresat și perseverat la limbă și comunicare, matematică, om și societate, arte și tehnologii, dar mai ales la limba engleză, datorită profilului internațional al școlii care ne reprezintă.
Datorită stropilor de ploaie, prima parte a festivității a început în Amfiteatru, plin până la refuz. Prezentarea verbală foarte bine pusă la punct, a fost făcută cu multă dăruire de către elevul Joldoș Alexandru din clasa a VI-a, un elev excepțional, cu rezultate foarte bune la învățătură. Deschiderea evenimentului a fost făcută de d-na manager, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, care a făcut un scurt rezumat al rezultatelor școlare, al progresului și succesului pe care îl are sistemul școlar privat, implicit modelul implementat: studierea curriculei internaționale, care îmbogățește mult cultura generală a elevilor și implicit nivelul avansat de cunoaștere a limbii engleze.
Rând pe rând, Alex, prezentatorul nostru, a dat cuvântul cadrelor didactice coordonatoare ale claselor din învățământul gimnazial și primar, pentru a-și prezenta și felicita elevii, acordându-le diplome pentru rezultatele obținute la învățătură, premii în cărți și medalii de onoare pentru fiecare. Prezentarea claselor s-a făcut astfel: d-na prof. Miere Crina pentru clasa a VI-a, d-na prof. Pașca Laura pentru clasa a V-a, apoi d-nele învățătoare: Pandrea Anca pentru a IV-a, Vancea Delia pentru a III-a, Sereș Anca pentru clasa a II-a,Balaj Diana pentru clasa I și Sabău Alexandra pentru clasa pregătitoare. Astfel s-au acordat premiile I, II, III și mențiuni, în ordinea mediilor generale obținute.
Partea a doua a festivității a fost rezervată pentru acordarea Premiilor de excelență acelor elevi care de-a lungul anului școlar, s-au evidențiat, au excelat, pe domenii de activitate, arii curriculare sau activități extracurriculare. La limbă și comunicare, d-na prof. Drugaș Daniela a acordat șapte premii de excelență, elevilor: Joldoș Alexandru, Socaciu Amalia, Roșu Grau Quim, Riccio Alessandro, Pădurean Kiss Alice, Iacob Alexandra și But Teodora, la matematică, d-na prof. Caciora Roxana a înmânat premii de excelență elevilor: Joldoș Alexandru, Bulzan Sebastian și Socaciu Amalia. Pentru concursurile lingvistice: Cambridge, Cangurul și I.P.C, prof. Miere Crina a nominalizat următorii elevi: Joldoș Alexandru, Roșu Grau Quim, Riccio Alessandro, Buciuman Sasha, Pădurean Kiss Alice, iar la științe, natură și om, premiile au fost obținute de elevii But Raul și Magui Artemiu. La final au fost premiați cei care au excelat la activitățile extracurriculare, pentru talentul lor artistic, vizual, cultural și sportiv: But Teodora, Corridoni Francesca, Barbur Maya, Magui Artemiu, Pașaniuc Dalia, Flynn Angelo și Petruț Esther. Și pentru că soarele ne-a chemat afară, ultima parte a festivității, am ținut-o în curte, unde am asistat la un mini-concert susținut de elevii clasei pregătitoare, duetul Barbur Maya - Socaciu Amalia și solistul vocal Kofler Julian, predarea cheii de la o generație la alta, moment emoționant realizat de către elevii: Lucaci Sebastian din clasa a IV-a, care la final de ciclu primar a predat cheia elevului Socaciu Ștefan din clasa a III-a, cu mesajul: ,,Să folosiți cu mândrie cheia care vă deschide ușa către un viitor strălucit". După un maraton de trei ore, cât a durat această activitate, s-au făcut multe, multe poze, s-au împărtășit emoții, s-au împărțit flori și felicitări, s-au vărsat lacrimi...
Director, consilier educativ,
prof. Laura Pașca
Pentru mai multe poze (132 de poze), accesați Galeria foto: Festivitatea de premiere, la S.G.I Agora. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:44:51 Ora de vară a Europei de Est