Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Școlii Gimnaziale ,,Lucreția Suciu” Oradea

Ziua de 14 iunie este

Ziua Școlii Gimnaziale ,,Lucreția Suciu” Oradea

Ziua de 14 iunie este zi de sărbătoare pentru Școala Gimnazială ,,Lucreția Suciu" Oradea, în care cadrele didactice împreună cu elevii au pregătit pe lângă un bilanț al performanțelor școlare și un program cultural-artistic.

Alături de noi am avut invitați deosebiți, oameni cu care am colaborat în munca noastră, parteneri și prieteni: preot, profesor Florin Negruțiu - inspector școlar, Morar Grigore - reprezentant al Consiliului local și membru al Consiliului de administrație al școlii noastre, Șerfezeu Nicolae - polițist de proximitate, Jordan Delia reprezentat al Centrului de Plasament Nr. 2 Oradea, domnul Samuil Mitra de la Fundația ,,Copiii Făgăduinței" și reprezentanți ai Fundației ,,Încrederea" Oradea.
Școala Gimnazială ,,Lucreția Suciu" este prima școală de stat din Oradea, care
datează din secolul XIX-lea, fiind la început o școală în limba maghiară, iar apoi o școală cu predare în limbile română și maghiară. Patronul spiritual al școlii este poeta și scriitoarea Lucreția Suciu pe care o comemorăm în fiecare an, prin recitarea unor poezii celebre, cântece, scenete și dansuri populare. Chiar dacă suntem prima școala de stat din Oradea asta nu înseamnă că rămânem legați de trecut, ci încercăm să aducem tradițiile în atenția tinerilor noștri și să promovăm valorile culturale și artistice ale elevilor ce aparțin etniilor: română, maghiară și rromă, prin mijloace moderne de comunicare.
Astfel activitățile desfășurate în acest an școlar au fost promovate de cadrele didactice prin revista cu nr. 1, al școlii ,,Universul nostru", revistă care în acest an a primit avizul Inspectoratului Școlar Județean Bihor - lucru cu care ne mândrim. Revista a mai fost, editată la noi în școală, dar din acest an m-am străduit, ca director, să obțină și număr de ISSN și ISSN L - prin care aceasta este recunoscută la nivel internațional, ceea ce ne face foarte mândri. În ea sunt publicate articole cu diferite teme, pe disciplinele de studiu, de către profesorii școlii noastre.
Un alt mijloc modern prin care să ne promovăm școala este site-ul pe care l-am lansat în acest an școlar - wwwscoalalucretiasuciu.ro - și prin care, ca manager, am dorit să promovez viziunea și misiunea școlii, oferta educațională, organigrama, programul de dezvoltare instituțională, activitățile didactice și culturale ale elevilor, dar și alte informații utile cadrelor didactice, elevilor și părinților.
Toate aceste mijloace moderne de comunicare vor fi de un real folos școlii noastre care nu numai că este o școală centrală a orașului Oradea, dar este și singura școală care are ca forme de învățământ: forma frecvență redusă și programul ,,A doua șansă". Prin cele două forme de învățământ se previne abandonul școlar și analfabetismul persoanelor care au depășit cu doi ani
respectiv patru ani vârsta clasei la care se înscriu.
Ziua școlii a fost una de bucurie și de încununare a muncii noastre de un an școlar, zi prin care ne-am simțit minunat alături de elevi, părinți și invitați, cărora le mulțumim de colaborare.
Director,
prof. Bocșan Mariana Simona

Trimite email

joi, 22 august 2019