Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

Ziua Școlii Gimnaziale ,,Lucreția Suciu” Oradea

Ziua de 14 iunie este

Ziua Școlii Gimnaziale ,,Lucreția Suciu” Oradea

Ziua de 14 iunie este zi de sărbătoare pentru Școala Gimnazială ,,Lucreția Suciu" Oradea, în care cadrele didactice împreună cu elevii au pregătit pe lângă un bilanț al performanțelor școlare și un program cultural-artistic.

Alături de noi am avut invitați deosebiți, oameni cu care am colaborat în munca noastră, parteneri și prieteni: preot, profesor Florin Negruțiu - inspector școlar, Morar Grigore - reprezentant al Consiliului local și membru al Consiliului de administrație al școlii noastre, Șerfezeu Nicolae - polițist de proximitate, Jordan Delia reprezentat al Centrului de Plasament Nr. 2 Oradea, domnul Samuil Mitra de la Fundația ,,Copiii Făgăduinței" și reprezentanți ai Fundației ,,Încrederea" Oradea.
Școala Gimnazială ,,Lucreția Suciu" este prima școală de stat din Oradea, care
datează din secolul XIX-lea, fiind la început o școală în limba maghiară, iar apoi o școală cu predare în limbile română și maghiară. Patronul spiritual al școlii este poeta și scriitoarea Lucreția Suciu pe care o comemorăm în fiecare an, prin recitarea unor poezii celebre, cântece, scenete și dansuri populare. Chiar dacă suntem prima școala de stat din Oradea asta nu înseamnă că rămânem legați de trecut, ci încercăm să aducem tradițiile în atenția tinerilor noștri și să promovăm valorile culturale și artistice ale elevilor ce aparțin etniilor: română, maghiară și rromă, prin mijloace moderne de comunicare.
Astfel activitățile desfășurate în acest an școlar au fost promovate de cadrele didactice prin revista cu nr. 1, al școlii ,,Universul nostru", revistă care în acest an a primit avizul Inspectoratului Școlar Județean Bihor - lucru cu care ne mândrim. Revista a mai fost, editată la noi în școală, dar din acest an m-am străduit, ca director, să obțină și număr de ISSN și ISSN L - prin care aceasta este recunoscută la nivel internațional, ceea ce ne face foarte mândri. În ea sunt publicate articole cu diferite teme, pe disciplinele de studiu, de către profesorii școlii noastre.
Un alt mijloc modern prin care să ne promovăm școala este site-ul pe care l-am lansat în acest an școlar - wwwscoalalucretiasuciu.ro - și prin care, ca manager, am dorit să promovez viziunea și misiunea școlii, oferta educațională, organigrama, programul de dezvoltare instituțională, activitățile didactice și culturale ale elevilor, dar și alte informații utile cadrelor didactice, elevilor și părinților.
Toate aceste mijloace moderne de comunicare vor fi de un real folos școlii noastre care nu numai că este o școală centrală a orașului Oradea, dar este și singura școală care are ca forme de învățământ: forma frecvență redusă și programul ,,A doua șansă". Prin cele două forme de învățământ se previne abandonul școlar și analfabetismul persoanelor care au depășit cu doi ani
respectiv patru ani vârsta clasei la care se înscriu.
Ziua școlii a fost una de bucurie și de încununare a muncii noastre de un an școlar, zi prin care ne-am simțit minunat alături de elevi, părinți și invitați, cărora le mulțumim de colaborare.
Director,
prof. Bocșan Mariana Simona

Trimite email

luni, 23 noiembrie 2020