Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cadre didactice de la CSEI Nr. 1, la curs de formare în Grecia

În săptămâna 12-16 iunie

Cadre didactice de la CSEI Nr. 1, la curs de formare în Grecia

În săptămâna 12-16 iunie 2017 o delegație formată din profesor: Calamar Daniela, Dărăban Monica, Haș Rodica, Indrie Mariana, Kiss Ramona, Neț Anda, Poszet Camelia și Vidican Liliana de la CSEI Nr. 1 Oradea a participat la cursul de formare ,,Communication with disabled people (PECS, MAKATON)", organizat de Asociația ,,Evropei Ihnilates" din Grecia.

Cursul face parte din activitățile proiectului de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare Erasmus+ KA1 ,,European training for psychologists", proiect coordonat de profesor Elena Erdeli. Este singurul proiect aprobat pentru judeţul Bihor, al 26-lea proiect din cele 58 aprobate la nivelul ţării din lista celor 350 de candidaturi depuse la termenul  din 2 februarie 2016.
Proiectul îşi propune dezvoltarea de competențe profesionale în domeniul educației speciale prin strategii moderne de recuperare și integrare a elevilor cu CES. Prin intermediul proiectului, 12 cadre didactice de la CSEI Nr. 1 Oradea  au avut astfel oportunitatea de a participa la cursuri de formare în străinătate, cursuri organizate de partenerii noştri: Merganser Consulting Ltd din Marea Britanie şi Asociația ,,Evropei Ihnilates" din Grecia.
Activitățile cuprinse în cadrul programului de formare ,,Communication with disabled people (PECS, MAKATON)",  la Volos, Grecia au fost variate, cursul desfășurându-se pe o perioadă de cinci zile. Pe lângă prezentarea părții teoretice a cursului care a cuprins materiale referitoare la programul PECS și MAKAON cele 8 cadre didactice de la CSEI Nr. 1 Oradea au avut posibilitatea de a vizita și de a observa modul în care se desfășoară procesul instructiv educativ în școli din Grecia. Dintre școlile vizitate amintim: școala particulară Axion Esti-Glykeria Tzioumaki Private School, școala vocațională specială Special Vocational School in Secondary Education- Volos și școala primară 1st Primary School of Kala Nera.
În urma participării la cursuri, profesorii participanţi vor disemina la nivelul instituţiei informaţia şi experienţa acumulată şi vor aplica în practică metode, strategii de predare-învăţare-recuperare aplicate elevilor cu cerinţe educative speciale.
Proiectul este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene având un buget de 23.905 de Euro.
Acest articol (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
Coordonator proiect
Erdeli Elena-Maria
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cadre didactice de la CSEI Nr. 1, la curs de formare în Grecia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019