Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

IJCCC - Cea mai bună revistă de informatică din România

TOP 50 mondial

IJCCC - Cea mai bună revistă de informatică din România

Revista ISI a Universității Agora, International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC) este indexată în platforma Web of Science - Core Collection, Journal Citation Reports (JCR), de la Thomson Reuters/Clarivate Analytics.

,, Web of Science-Core Collection este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând în principal reviste științifice, conferințe și cărți.
În România sunt accesibile rezumatele articolelor a peste 12.200 de reviste științifice și 160.000 de conferințe științifice din 256 de discipline. Journal Citation Reports este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor științifice, creată în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA. Este o bază de date bibliometrică în format online, cuprinzând date despre reviste științifice și conferințe cotate în urma procesului de selecție și curare." (https://www.e-nformation.ro)
IJCCC și-a dublat factorul de impact în 2017 (JCR2016)
IJCCC și-a dublat factorul de impact (care se calculează pe bază de număr de citări), care a urcat de la 0,627 (în JCR2015) la 1,374 (în JCR2016, comunicat  în iunie 2017).
Astfel, IJCCC a ajuns pe: locul 96 mondial (la categoria Computer Science - Information Systems) și pe locul 42 mondial (la categoria Automation & Control Systems).
În România există doar 51 de reviste ISI cu factor de impact, dintre care IJCCC se află pe: locul 5 (la toate categoriile) și pe locul 1 (la categoriile Automation & Control Systems și Computer Science - Information Systems).
Este o mândrie deosebită pentru o universitate tânără și mică, așa cum este Universitatea Agora, faptul că are cea mai bună revistă de informatică din România, confirmând nominalizarea editurii Elsevier la premiile de excelență Scopus din 2015 (http://univagora.ro/ro/universitate/noutati/tags/IJCCC/).
Revista IJCCC poate fi accesată gratuit la  http://univagora.ro/jour/index.php/ijccc/
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021