Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

O acțiune ecologică la Vadu Crișului

În cadrul „Lunii pădurii”

O acțiune ecologică la Vadu Crișului

Vineri, 30 martie, în cadrul „Lunii pădurii” (15 martie – 15 aprilie), în comuna Vadu Crișului, în aria protejată Defileul Crișului Repede, a avut loc o activitate ecologică ce a constat în strângerea de deșeuri menajere de pe un traseu turistic din zonă.

La acțiune au participat în jur de 70 de elevi de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” Oradea , coordonați de dna prof.  Szocs Lucia, de la Cercul de protecția mediului din cadrul Palatului Copiilor și Elevilor Oradea, îndrumați de dna prof. Voichița Moș, și dna prof. Felicia Goina, elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Colegiul Tehnic Vadu Crișului, însoțiți de dna prof. Diana Gârz, precum și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Bihor – ing. Loredana Târb, biolog Dorina Radoveț - , și de la  Muzeul Þării Crișurilor Oradea – dl Radu Huza.
La început, le-a fost prezentat elevilor un material despre importanța protejării mediului, despre fauna și flora care se regăsește în această zonă minunată a Defileului Crișului Repede, urmând apoi acțiunea propriu – zisă de colectare a deșeurilor prezente în zonă .Elevii pregătiți cu saci menajeri și mănuși de plastic, au cutreierat traseul turistic, și, supravegheați de cadrele didactice, au adunat o mulțime de deșeuri menajere(hârtii, doze de bere, sticle, peturi, cartoane etc) lăsate de turiștii nepăsători corigenți la civică și comportamentul civilizat
Acțiunea s-a încheiat cu o vizită la Peștera Vadu Crișului care se află  în custodia Muzeului Þării Crișurilor Oradea; sub îndrumarea ghidului, elevii au putut admira formațiunile carstice: Adam și Eva , Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, Vulturul Alb, Mormântul lui Mahomed, Sala Raiului, Sala Iadului, precum și colonia de lilieci cu botul în formă de potcoavă. Peștera Vadu Crișului este una din peșterile cu cea mai bogată faună cavernicolă din România, fiind recunoscută și pentru cascada Vadu Crișului ale cărei ape străbat peștera.
   În urma acestei acțiuni, elevii au rămas impresionați de frumusețile naturii și au înțeles că trebuie să o protejeze pentru sănătatea noastră a tuturor, și a întregii planete.
    ing. Loredana Târb

Trimite email

marţi, 11 mai 2021