Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Natura - ,,Casă a vieții” și programul ,,Școala altfel” la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

De pe agenda școlilor

Natura - ,,Casă a vieții” și programul ,,Școala altfel” la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

,,Dacă te gândeşti la anul următor - însămânţează pământul,/ Dacă te gândeşti la următorii zece ani - plantează un copac./ Dacă te gândeşti la următorii o sută de ani - educă oamenii". (Proverb chinezesc)

În cadrul Acordului de  parteneriat încheiat între Romsilva Administrația Parcului Natural Apuseni, cu sediul în Sudrigiu, reprezentată prin d-l Alin Moș și Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni, pe data de 15 mai 2017 un grup de douăzeci și șase de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rieni, însoțiți de d-nele prof. Corina Bodiuț, Eszter Szatmari, Simona Tirla, Loredana Marge, respectiv de către, d-na director Corina Florincuța, au  plantat puieți  de arbori în zona Padișului. Între obiectivele acestei inițiative s-au numărat: promovarea și susținerea dezvoltării cunoașterii capitalului natural și cultural pe teritoriul Parcului Natural Apuseni, sprijinirea și realizarea protecției și conservării capitalului natural și cultural al Parcului, în vederea refacerii și menținerii structurii și funcțiilor acestuia pe termen mediu și lung și  sensibilizarea copiilor în a-și forma o atitudine sănătoasă și conștientă față de mediul înconjurător. Elevii au fost îndrumați de angajați ai Ocolului Silvic, care, de asemenea, au asigurat resursele materiale, informaționale și financiare pentru realizarea în condiții optime a activității comune.
,,Să știi mai multe, să fii mai bun!"
În perioada 29 mai - 2 iunie 2017, la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni s-a desfășurat programul ,,Să știi mai multe,  să fii mai bun!" Pe parcursul acestor zile s-au derulat variate și interesante activități: culturale, literare, activităţi sportive,-,jocuri de mişcare, ştafete, întreceri, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor; activităţi de educaţie şi stil de viaţă sănătos (în cadrul proiectului Naţional „Viaţa"), activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, parteneriate educaţionale şi tematice la nivel de unităţi de învăţământ, ateliere de teatru, ieşiri în natură, activităţi de educaţie rutieră și excursii tematice la: Țebea, Deva,  Mănăstirea Crișan și  Hațeg - Petroșani - Târgu Jiu - Drobeta Turnu Severin - Orșova. Atmosfera din  săptămâna ,,Școala altfel" a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori cu sentimentul câştigării unor experienţe noi. Copii veseli, dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa, profesori dispuşi să socializeze cu elevii lor, într-un context non-formal, dar destins, prielnic pentru cunoaştere şi fixarea unor relaţii ,,poate mai umane" decât se pot stabili în cadrul unei ore de curs sub presiunea clopoţelului, a lecţiei care trebuie parcursă în 50 de minute. Toate aceste activități s-au derulat prin implicarea tuturor cadrelor didactice din școală: Bălan Cornelia, Balint Liliana, Bonchiș Daniel, Dobra Adela, Dudaș Marțian, Hule Liana, Ilieș Angela, Ille Andreea, Raț Valentina, Moza Cristina, Jurj Ioana, Marge Loredana, Mocan Ioan, Muțiu Diana, Pantea Marinela, Pașca Ancuța, Pirtea Claudiu, Popa Corina, Sabău Simona, Szatmari Eszter, Terme Marcela, Țigan Ramona, Tirla Simona și Țiț Liviu,  activități sprijinite de către d-na director Corina Florincuța.
Prof. Ioana Bonchiș
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Natura - ,,Casă a vieții” și programul ,,Școala altfel” la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019