Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Astăzi, despre Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii”

Din bucuriile vacanței de vară

Astăzi, despre Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii”

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai" este prietenul cel mai bun al copiilor, care și în vacanța de vară, este o carte mare, deschisă, pentru a putea citi povestea activităţilor care se desfăşoară zilnic în Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii".

Preşcolarii şi școlarii sunt îndemnaţi, în fiecare zi, să participe conform Progranului taberei la activităţi plăcute, instructive, de dezvoltare a abilităţilor personale, la jocuri, cântece, la momente de divertisment și la vizitarea diferitelor obiective importante din Municipiul Oradea.
Tabăra și-a propus să atragă copiii să  frecventeze Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai" și în cursul vacanței. Copiii pot să răsfoiască unele cărţi frumos ilustrate și să descopere noi poveşti care îi atrag prin text și ilustraţii. Ne bucurăm să constatăm că se simt bine, sunt relaxaţi și veseli, cu jocurile, jucăriile și cu obiectele din dotarea spaţiului rezervat taberei. Activităţile se desfăşoară sub îndrumarea cadrele didactice care lucrează ca voluntari.
Responsabilități care îi onorează și îi încântă
Zilnic, participanţii îşi aleg: un căpitan, un (căpitan) secund, un purtător de drapel și un purtător de cuvânt, fiecare copil ajungând, prin rotație, să dețină astfel de responsabilităţi. Căpitanul salută participanţii și comunică programul zilei, secundul raportează numărul participanţilor,  pregăteşte pauza și ora micului dejun. Purtătorul de cuvânt salută și mulţumește cadrelor didactice pentru participare la activităţi și comunică cu reprezentanţii mass-media. Purtătorul de drapel este alături de toţi pentru a dovedi însemnele taberei „Prietenii Bibliotecii".
Din activitățile taberei
Foarte interesante au fost întâlnirile cu reprezentanții Inspectoratului de Poliţie, cu doamna comisar-șef Ioana Indrieș, cu doamna Carmen Dinescu de la Direcţia de Sănătate Publică și cu invitatul din S.U.A al Catedrei de limba engleză a Universităţii din Oradea; vizitele la Muzeul „Ţării Crişurilor" și la Muzeul Național Militar, Filiala Oradea, vizionări de filme din mai multe domenii, mai puţin cunoscute de copii... Activităţile de dezvoltare a abilităţilor au fost conduse de educatoarele Vereș Anima și Susu Gabriela, care i-au teleportat pe copii în lumea fluturilor, prin activități de confecționare, colorare și împodobire a acestora (a fluturilor). Lucrările realizate le-au putut lua acasă, iar cele mai reușite au fost reținute pentru a fi expuse în holul Bibliotecii. Legenda macilor a fost prezentată prin proiecţia unui filmuleţ de desene animate de către prof. Ecaterina Grecu. Prin acest filmuleţ, copiii au desluşit tainele confecționării macilor și a coifurilor împodobite cu maci și cu felurite flori de sezon. La activitatea coordonată de doamnele prof. Muscaș Anton Aura și Ecaterina Grecu au participat și copii de la o grădiniţă din apropierea Bibliotecii. În săptămânile următoare sunt programate alte și alte activităţi: desene pe asfalt, concursul de biciclete, trotinete și role, activităţi de dezvoltare a abilităţilor, sub îndrumarea doamnei prof. Angelica Șandor, care le pregătește și o surpriză... De psihodrama prin muzică se va ocupa dl prof. dr. Alin Crețu, terapeut de familie, membru al Societății Civile Profesionale de Psihologie din Oradea. Ultima vizită va avea loc la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana". Doamnele prof. Iliescu Doina și Grecu Ecaterina vor pregăti scenetele, poeziile și cântecele pentru festivitatea de încheiere a programului de tabără. Coordonatorul general al taberei, doamna ing. Miorița Săteanu și doamna prof. dr. Mariana Barna mulțumesc copiilor și cadrelor didactice pentru participare și părinților pentru încrederea acordată.
Ing. Miorița Săteanu,
coordonator proiect
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astăzi, despre Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 24 septembrie 2017