Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lucrările de modernizare a mai multor străzi din municipiu se apropie de final

În Oradea noastră

Lucrările de modernizare a mai multor străzi din municipiu se apropie de final

Primăria Oradea desfășoară în prezent mai multe lucrări de modernizare a străzilor din municipiu.

Astfel, se lucrează pe străzile Fluturilor, Liliacului, Petre Țuțea, Barcăului - tronsonul cuprins între Str. Lipovei și Str. Oneștilor, Str. G. Washington, Str. Daliei, dar și la amenajarea zonei cuprinse între Str. Atelierelor și Aleea Salca.
Lucrările de modernizare presupun realizarea canalizării pluviale aferente fiecărei străzi, amenajarea de noi trotuare și asfaltarea carosabilului.
În luna februarie au fost predate amplasamentele și au început lucrările de modernizare pe străzile Fluturilor, Liliacului, Petre Țuțea și Ciocârliei. Pe Strada Ciocârliei, lucrările sunt deja finalizate, pe Str Liliacului și Fluturilor acestea vor fi gata până la finalul lunii iulie, iar pe Str. P. Țuțea este în curs de pregătire amenajarea unui nou tronson, lucrările de modernizare urmând să fie gata cel mai probabil în cursul lunii august.
Pe străzile Fluturilor, Liliacului şi Petre Țuțea, modernizarea se face de către firma S.C. Drum Construct Pericei, iar pe Str. Ciocârliei lucrările au fost executate de către societatea Drumuri Bihor.
În ceea ce privește valorile contractelor de lucrări, acestea sunt următoarele: Str. Ciocârliei - 232.466 lei (+TVA), Str. Liliacului - 154.972,13 lei (+TVA), Str. Fluturilor - 227.559,41 lei (+TVA) și Str. P. Țuțea - 239.429, 46 lei (+TVA).
Pe Str. Barcăului au loc lucrări de reabilitare a tronsonului cuprins între Str. Lipovei - Str. Oneștilor. Aici se execută lucrări de reabilitare a carosabilului, a trotuarelor, se amenajează parcările aferente, se fac lucrări de canalizare pluvială și iluminat public.
Totodată, în zonă urmează să se amenajeze un sens giratoriu cu Str. Greierului.
Lucrările executate de S.C. Drum Construct Pericei au fost începute în luna februarie și au ca termen de execuție 9 luni. Valoarea contractului de lucrări este de 1.982.817,10 lei (fără TVA).
Lucrări de modernizare au loc și pe Str. G. Washington din Ioșia. Acestea sunt executate de S.C Dumexim, iar valoarea contractului de lucrări este de 341.250,12 lei (+TVA). Și aici se lucrează la carosabil, trotuare și canalizare pluvială. Lucrările urmează să fie finalizate în cursul lunii august.
Și Str. Daliei, respectiv tronsonul de la Str. Hack Halasi Gyula până la joncțiunea cu pasajul suprateran din zona Ciheiului, este supusă lucrărilor de modernizare, constând în lucrări la canalizarea pluvială, la carosabil și la trotuarele aferente carosabilului. Amplasamentul a fost predat în luna martie, când au început lucrările, urmând ca modernizarea să fie finalizată până la mijlocul lunii august. Lucrările sunt executate de S.C Gauss Topo SRL, iar valoarea contractului este de 625.664 lei (+TVA).
În zona cuprinsă între Str. Atelierelor și Aleea Salca, Primăria Oradea amenajează accesele auto și spațiile de parcare aferente. Lucrările sunt realizate de S.C Dumexim SRL până la data de 31 iulie, valoarea contractului fiind de 572.829 lei (+TVA). În total vor rezulta peste 60 de locuri de parcare, trotuare și alei amenajate corespunzător, lucrările incluzând și realizarea canalizării pluviale și a iluminatului  public al zonei. (B.P.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lucrările de modernizare a mai multor străzi din municipiu se apropie de final.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 februarie 2020