Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Multiculturalitate și spiritualitate în spațiul școlar bihorean

Ieri, la C.C.D. Bihor

Multiculturalitate și spiritualitate în spațiul școlar bihorean

Inspectoratul Școlar județean și Casa Corpului Didactic Bihor a organizat, joi, 20 noiembrie 2008, în sala de proiecții a Casei Corpului Didactic Bihor, seminarul județean "Multiculturalitate și spiritualitate în spațiul școlar bihorean", activitate derulată în cadrul proiectului "Multiculturalitatea în spațiul bihorean", implementat de Inspectoratul Școlar și finanțat de Consiliul județean Bihor.

La acțiune au participat reprezentanți ai cultelor și liceelor teologice din Oradea. Din partea conducerii I.S.J. Bihor a onorat cu prezența prof. Akos Zoltan, inspector general adjunct.
Vorbitorii au apreciat drept benefică această primă întâlnire a reprezentanților liceelor teologice din Oradea, considerând că la fel de reușite și folositoare ar fi și întâlnirile dintre elevii acestor licee, pentru a afla cât de multe lucruri au în comun, indiferent de cult și etnie. Fiecare a pledat pentru toleranță și bună înțelegere, pentru respectarea credinței celuilalt, pentru unitate în diversitate.
Așa după cum îl cunoaștem, dl Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate, moderatorul întâlnirii, va găsi, cu siguranță, noi motive de reuniune atât pentru cadrele didactice de la aceste licee teologice, cât și pentru elevi.
E bine de știut că la întâlnirea de joi, au fost disponibili dialogului, deschiși pentru o relaționare întru dezvoltarea colaborării: dl Radu Rus, directorul Liceului Teologic Ortodox, “ep. Roman Ciorogariu”, dl Gabriel Floruț, reprezentant al Liceului Teologic Penticostal “Betel”, dna Zalder Eva Maria, de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Szent Laszlo”, monsenior Kiss Albert, de la Episcopia Romano-Catolică, dna Szabo Zsuzsanna, de la Liceul Teologic Reformat “Lorantffy Zsuzsanna”, dl Olimpiu Todoreanu, din partea Episcopiei Greco-Catolice, dl Andrei Cristea, directorul Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, precum și dl Vasile Gheorghe (de la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan” Oradea), o persoană neutră, gata să sprijine schimburile de experiență dintre dascălii și elevii acestor licee teologice orădene. (Ov. D.)

Trimite email

marţi, 18 mai 2021