Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Multiculturalitate și spiritualitate în spațiul școlar bihorean

Ieri, la C.C.D. Bihor

Multiculturalitate și spiritualitate în spațiul școlar bihorean

Inspectoratul Școlar județean și Casa Corpului Didactic Bihor a organizat, joi, 20 noiembrie 2008, în sala de proiecții a Casei Corpului Didactic Bihor, seminarul județean "Multiculturalitate și spiritualitate în spațiul școlar bihorean", activitate derulată în cadrul proiectului "Multiculturalitatea în spațiul bihorean", implementat de Inspectoratul Școlar și finanțat de Consiliul județean Bihor.

La acțiune au participat reprezentanți ai cultelor și liceelor teologice din Oradea. Din partea conducerii I.S.J. Bihor a onorat cu prezența prof. Akos Zoltan, inspector general adjunct.
Vorbitorii au apreciat drept benefică această primă întâlnire a reprezentanților liceelor teologice din Oradea, considerând că la fel de reușite și folositoare ar fi și întâlnirile dintre elevii acestor licee, pentru a afla cât de multe lucruri au în comun, indiferent de cult și etnie. Fiecare a pledat pentru toleranță și bună înțelegere, pentru respectarea credinței celuilalt, pentru unitate în diversitate.
Așa după cum îl cunoaștem, dl Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate, moderatorul întâlnirii, va găsi, cu siguranță, noi motive de reuniune atât pentru cadrele didactice de la aceste licee teologice, cât și pentru elevi.
E bine de știut că la întâlnirea de joi, au fost disponibili dialogului, deschiși pentru o relaționare întru dezvoltarea colaborării: dl Radu Rus, directorul Liceului Teologic Ortodox, “ep. Roman Ciorogariu”, dl Gabriel Floruț, reprezentant al Liceului Teologic Penticostal “Betel”, dna Zalder Eva Maria, de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Szent Laszlo”, monsenior Kiss Albert, de la Episcopia Romano-Catolică, dna Szabo Zsuzsanna, de la Liceul Teologic Reformat “Lorantffy Zsuzsanna”, dl Olimpiu Todoreanu, din partea Episcopiei Greco-Catolice, dl Andrei Cristea, directorul Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, precum și dl Vasile Gheorghe (de la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan” Oradea), o persoană neutră, gata să sprijine schimburile de experiență dintre dascălii și elevii acestor licee teologice orădene. (Ov. D.)

Trimite email

luni, 3 august 2020