Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Centrul de asistență în afaceri din Cefa

Vineri, a fost inaugurat

Centrul de asistență în afaceri din Cefa

Primarul comunei Cefa, Ioan Sorin Roman, a inaugurat, vineri (21 noiembrie 2008), Centrul de asistență în afaceri din Cefa. Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul comunei și de subprefectul Todor Albert.

 La eveniment au mai fost prezenți reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Bihor (Constantin Badea), ai Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (Pavel Haragoș), parteneri și colaboratori, consilieri locali, oameni de afaceri din Cefa și Ungaria, proiectantul clădirii renovate (arhitect Mircea Călin Lungu), primarii comunelor Gepiu și Sânnicolau Român (Aurel Bejan și Alexandru Maghear), primari și consilieri, dar și oameni de afaceri din  comunele Geszt și Szarkadkeresztur (Ungaria), membri ai Asociației pentru dezvoltare a județului Bekes (Ungaria), reprezentanți ai firmei S.C. Rivara S.R.L., experți din cadrul Primăriei Cefa...
„Pentru noi și pentru partenerii noștri, acest eveniment este unul deosebit de important având  în vedere faptul că  acesta este singurul centru de asistență în afaceri din zonă. Oportunitatea oferită de obținerea unei finanțări în cadrul programului Phare CBC 2005 s-a dovedit a fi una benefică în contextul necesității de a spori eficiența cooperării comunităților din zona de graniță”, a spus domnul primar, Ioan Sorin Roman, în cuvântul de deschidere.
Întâiul gosopodar a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei oportunități, „a unei instituții care are drept obiectiv sprijinirea întreprinzătorilor și a persoanelor fizice – angajați sau șomeri – în vederea dezvoltării unui mediu economico-social competitiv, stabil, sănătos și diversificat, care să contribuie la creșterea economică continuă și să asigure îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”.
Oferte de servicii
La scurt timp după sfințirea și vizitarea centrului (dotat cu sală de conferințe, sală de calculatoare pentru documentare și informare, precum și o sală care adăpostește biblioteca), oamenii de afaceri din România și Ungaria au avut o primă întâlnire în sala de conferințe.
În debutul conferinței, primarul Ioan Sorin Roman a vorbit despre cooperarea transfrontalieră, în care „centrul de asistență în afaceri se dorește a fi un promotor al dezvoltării economice în zona de graniță și un garant al identificării soluțiilor viabile menite să mențină cât mai mulți oameni pe piața muncii...
Serviciile pe care le oferim se adresează nu doar angajatorilor, ci și angajaților sau șomerilor. Cu privire la acest mod în care intervenim  pozitiv se va concretiza prin organizarea  de cursuri de formare și de calificare ce vor facilita integrarea pe piața muncii și vor determina creșterea competitivității individului. Cursurile vor fi organizate și susținute cu sprijinul  Camerei de Comerț și Industrie (C.C.I.) și al Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F. M.) Bihor”, a mai precizat domnul primar.
În cadrul conferinței, s-au făcut trei oferte de servicii din partea C.C.I. și A.J.O.F.M. Bihor și Asociației pentru dezvoltare a județului Bekes (Ungaria).
Programul manifestărilor a continuat, după pauza de masă, cu discuții libere pe teme de interes comun și cu o vizită pe teren pentru a cunoaște oportunitățile pe care le oferă comuna Cefa. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați  Galeria foto: Centrul de asistență în afaceri din Cefa.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021