Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Prima ediție Științescu Oradea, la final

13 proiecte, peste 112.000 de lei finanțări, 1.795 de beneficiari direcți, 5.095 de ore de voluntariat...

Prima ediție Științescu Oradea, la final

13 proiecte, peste 112.000 lei finanțări acordate, 1.795 beneficiari direcți, 5.095 ore de voluntariat, 90 de membri în echipele de proiect, peste 240 de ateliere interactive din domeniul STEM.

Acestea sunt cifrele cheie ale primei ediții Științescu Oradea.
Prin implementarea Fondului Științescu, Fundația Comunitară Oradea a dorit să aducă în același loc comunitatea oamenilor pasionați de educația STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), oferind finanțări de peste 112.000 lei, destinați sprijinirii a 13 proiecte educaționale care au propus o abordare multi-disciplinară și aplicată a științelor pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.
Experimente de chimie și fizică, cunoașterea lumii prin lentilele microscopului, inițiere în electronică și robotică cu ajutorul imprimantei 3D sau a mașinuțelor teleghidate, ateliere de informatică și programare pentru copii, sesiuni de inițiere în elementele de bază ale statisticii, activități privind utilizarea energiei regenerabile, studiul fenomenelor meteorologice sunt doar câteva dintre activitățile la care au participat, începând cu luna februarie, 1.795 de copii și tineri din Bihor.
Programul Științescu Oradea încurajează o altfel de învățare, o învățare ruptă din viață, pentru viață, bazată pe practică și experimentare proprie. O școală adevărată, care își dorește să arate prin inițiativele și proiectele finanțate că științele pot fi interesante și incitante, că reprezintă o lume fascinantă care merită descoperită de tineri, care să-i ajute în înțelegerea unor fenomene simple cu aplicabilitate în viața de zi cu zi, până la deschiderea unui orizont profesional în plină dezvoltare și de viitor.
Ediția I a Fondului Științescu a putut fi implementată în Bihor datorită sprijinului oferit de Romanian-American Foundation și  a partenerilor locali: Decitex RO, CITR, Raiffeisen Bank, Celestica, Sema Express, Inteva, Faist Mekatronic, Qubiz, Holcim, Asociația Selina, Inovativ Logistic, Best Consulting, Partizan Security, Consult Center, EGV Trust.
Publicul larg bihorean va avea oportunitatea să-i cunoască pe acești tineri, pe inițiatorii activităților, dar și realizările lor în cadrul Galei Științescu care va fi organizată în luna septembrie, moment care va coincide cu  lansarea apelului de proiecte a celei de-a doua ediții.
Pentru mai multe detalii, accesați: http://oradea.stiintescu.ro/ sau https://www.facebook.com/stiintescuoradea/ .
Teodora Albiter,
manager proiecte
 
Fundația Comunitară Oradea
 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prima ediție Științescu Oradea, la final.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 21 octombrie 2017