Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stadiul lucrărilor la câteva proiecte de investiții aflate în derulare

Viceprimarul Florin Birta a prezentat, marți,

Stadiul lucrărilor la câteva proiecte de investiții aflate în derulare

Viceprimarul Florin Birta a susținut marți, 8 august 2017, o conferință de presă în teren în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor la Strada Codrilor, la pista de alergare din Parcul Brătianu și la parcarea subterană din Strada Independenței.

Amenajare acces la Complexul Termal Nymphaea și modernizare Strada Codrilor
În ceea ce privește zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea, aici lucrările au început la 1 noiembrie 2016 și sunt în curs de finalizare, respectiv s-a lucrat la modernizarea Străzii Codrilor, amenajarea intersecției cu străzile Aleea Ștrandului, Olteniei și Piatra Craiului prin realizarea unei girații, realizarea accesului la parcarea Aquaparcului, reamenajarea spațiilor de parcare existente și crearea unor noi locuri de parcare.
,,În această zonă am intubat Pârâul Întunecat pentru a putea asfalta Strada Codrilor în bune condiții și pentru a se realiza girația. Pentru lărgirea parcării, am mutat axul Străzii Codrilor spre linia ferată și am realizat aproximativ 120 de noi locuri de parcare, parcarea Aquparkului având în prezent aproape 600 de locuri de parcare și trei parcări pentru autocare. Între parcare și stradă am executat un zid de sprijin, iar la toamnă, pe partea dinspre calea ferată a străzii, vom planta un aliniament de arbori pentru a crea o perdea verde. Căutăm totodată parteneri care să amenajeze girația realizată și spațiile verzi", a declarat Florin Birta în deschiderea conferinței.
Tot aici s-a lucrat la realizarea trotuarelor, la schimbarea sistemului de iluminat public și la pista de biciclete de pe Strada Codrilor, care face legătura cu cea existentă din Parcul Ion I.C. Brătianu și care până la finalul anului va face legătura cu Podul Constantin Prezan. Anul acesta s-a lucrat și la asfaltarea Străzii Aleea Ștrandului care face legătura cu Strada Codrilor, pentru a da un aspect unitar zonei. Valoarea lucrărilor realizate în zona Codrilor-Aquaparkul Nymphaea este de 3.739.353,76 fără TVA iar constructorii au fost S.C Gauss Topo SRL, S.C. Abed Nego Com SRL și S.C. Ritmoteh SRL.
Amenajare pistă sintetică de alergare în Parcul Brătianu
Tot în prezent, în Parcul Brătianu se lucrează la pista sintetică de alergare din tartan. Aceasta va fi prima pistă sintetică din oraș, va avea o lungime totală de 1.045 de metri și o lățime de 1,20 metri. Pista este realizată de Primăria Municipiului Oradea în parteneriat cu Eco Bihor, din taxa de depozitare încasată de la alte localități care depozitează la halda ecologică din Oradea.
Constructorul lucrării este firma Drumuri Bihor, pista urmând să fie construită de jur împrejurul parcului, fără a afecta arborii, în termen de 45 de zile, având o valoare de 530.000 lei cu TVA inclus.
,,Având în vedere că mulți cetățeni ai municipiului nostru aleargă în zona Parcului Brătianu, iar pista de alergare construită de municipalitate în zona Ioșia, în parteneriat cu firma RCS&RDS, se bucură de un real succes, am decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul lor și a le oferi cele mai bune condiții de alergare. Pista urmează să fie realizată din tartan, un material elastic care amortizează vibrațiile din articulații. Anul acesta vom amplasa aici și statuia lui Ion I.C. Brătianu", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea. 
Amenajare parcare subterană pe Strada Independenței
O altă oprire în cadrul conferinței de presă s-a făcut la parcarea subterană de pe Strada Independenței, unde recent au fost reluate lucrările.
,,Am deblocat lucrările la această parcare, am schimbat proiectantul datorită complexității lucrărilor și a faptului că era necesar ca proiectantul să fie prezent zilnic aici. Acum se toarnă o șapă de egalizare, urmează să se realizeze apoi stratul de hidroizolație și stratul radier de beton. Apoi, pe verticală, pe lângă pereții mulați, va continua construcția propriu-zisă a parcării, în așa fel încât la finalul anului viitor să avem parcarea finalizată", a spus Florin Birta.
Valoarea totală a lucrărilor la parcarea subterană este de 24.150.000 lei fără TVA. Aceasta va avea aproximativ 400 de locuri de parcare amenajate pe patru nivele subterane, iar la finalul lucrărilor aici este prevăzută atât o zonă de promenadă, care să facă legătura cu cele două poduri, Sf. Ladislau și Podul Intelectualilor, cât și o piațetă deasupra parcării.
,,Este important să facem o parcare funcțională din toate punctele de vedere, aceasta fiind la doar 4 metri distanță de Crișul Repede. S-au găsit cele mai bune soluții pentru hidroizolație în așa fel încât să nu avem probleme cu apa care s-ar putea infiltra în nivelele subterane", a ținut să sublinieze viceprimarul Birta. (B.P.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Stadiul lucrărilor la câteva proiecte de investiții aflate în derulare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 februarie 2020