Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zece vulcanici pentru Europa

Un nou proiect la Liceul Pedagogic „I. Vulcan” Oradea

Zece vulcanici pentru Europa

Într-o lume în care „criza de modele” este din ce în ce mai accentuată, la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan” din Oradea, s-a demarat proiectul “Zece vulcanici pentru Europa”, coordonat de prof. Gheorghe Tileagă, un proiect care își propune prezentarea carierelor de succes ale unor foști absolvenți ai liceului.

Simplu. Pentru că numărul 10 este considerat a fi un simbol al perfecțiunii și rectitudinii.
Astfel că, în fiecare lună a acestui an școlar, va fi invitat un absolvent ce își desfășoară activitatea nu numai în România, ci și în Europa.
Primul invitat – Adrian Trifa
Primul invitat care a deschis seria absolvenților de onoare a fost Adrian Trifa, student în anul V la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, asistent de cercetare în domeniul geneticii umane la catedra de genetică medicală, membru al Societății române de genetică medicală și membru al Societății naționale de biologie celulară. El a prezentat rezultatele cercetării științifice la congrese și conferințe medicale din Gdansk (Polonia), Novisad (Serbia), Berlin (Germania), Zagreb (Croația).
La întrebarea “De ce a ales genetica”, Adrian ne-a răspuns: „Am vrut să fac genetică deoarece genetica poate să ofere răspunsuri la orice problemă din medicină”.
Am dorit apoi să aflăm care sunt ingredientele unei cariere de succes. Răspunsul ne-a determinat să reflectăm asupra propriului viitor. Cele trei lucruri de care are nevoie orice tânăr absolvent de liceu pentru a cunoaște bucuria succesului sunt ambiția, norocul și răbdarea.
Adrian Trifa a fost ridicat la rangul de Doctor Vulcanis Causa, primind o diplomă din partea Consiliului elevilor, insigna și revista școlii în semn de prețuire.
Directorul școlii, prof. Simona Martin, a apreciat că elevii liceului au nevoie de modele și astfel de activități vor facilita înțelegerea adevăratelor valori, demne de urmat. (Eliza VAȘ)

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019