Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Copilărie fericită - numele tău este prietenie

Miercuri, la Grădinița nr. 27 – “Voinicelul”, din Oradea

Copilărie fericită - numele tău este prietenie

Miercuri, 12 noiembrie 2008, a debutat la Grădinița nr. 27 – “Voinicelul” din Oradea programul de parteneriat cu tema "Copilărie fericită - numele tău este prietenie".
Protocolul de parteneriat este încheiat între Grădinița nr. 27 - "Voinicelul" și Grădinița Incluzivă "Casa minunată" din Oradea, respectiv între grupele mijlocii ale celor două unități de învățământ.

 Gazdele primei activități au fost voiniceii grupei mijlocii “B”, conduși de educatoarele Nela Axinte și Maria Lăzău, care și-au deschis larg porțile sufletului pentru a-i primi pe partenerii lor de proiect de la “Casa minunată" (conduși de educatoarea Anamaria Pop - Cotuna).
 Întâlnirea copiilor a avut un impact emoțional neașteptat. Timizi și sfioși, musafirii au intrat cu pași mărunți în sala de grupă cercetând totul în jur, dar și gazdele fremătau de curiozitate și nerăbdare să-i vadă. Timiditatea a fost repede spulberată în fața prăjiturelelor și a sucului, la un "pahar de vorbă"… După schimbul de surprize (daruri confecționate de copii pentru partenerii și prietenii lor), s-a trecut la activitate.
Pentru că limbajul copilăriei este jocul, voiniceii i-au învățat pe colegii lor un joc hazliu. În replică, musafirii au recitat, după care s-a cântat împreună.
A urmat momentul de cunoaștere reciprocă în care partenerii s-au jucat împreună, de capul lor, fără intervenția educatoarelor, care, în acest timp, au făcut schimb de experiență, discutând și proiectând următoarea întâlnire. (A. N.)

Trimite email

miercuri, 1 aprilie 2020