Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacole ale Operei de Stat din Budapesta la Oradea

În 14-15 septembrie

Spectacole ale Operei de Stat din Budapesta la Oradea

În 14-15 septembrie, Oradea este gazda unui eveniment cultural extrem de important oferit de Opera de Stat din Budapesta, una din cele mai renumite din Europa.

Spectacolul face parte din cadrul unui turneu mai amplu, organizat de către prestigioasa instituție în spațiul transilvănean, cu o stagiune specială organizată din cauza reabilitării sediului Operei din Budapesta.
Evenimentul va fi organizat la Arena ,,Antonio Alexe". În prima zi publicul se va bucura de o Operă în trei acte, în limba maghiară, cu supratitrare în limba română, având o tematică legată de istoria poporului maghiar. Cea de-a doua zi va fi dedicată baletului, mai exact baletul comic în trei acte Văduva veselă, de Lehar, piesa desfășurându-se în 1905, la Paris, unde diplomații ambasadei țării imaginare Pontevedro încearcă să găsească o soluție pentru prevenirea falimentului care amenință țara lor.
Prețul biletelor este de 10 ron și se găsesc online pe bilete.ro, la magazinele Germanos, Str. Republicii Nr. 23 şi Str. Ogorului 171, Immedia din incinta Kaufland 3, Str. Tuberozelor 26 și oficiile poştale nr.1, Str. R Ciorogariu Nr. 12 şi Nr. 9, Blv. Dacia Nr. 110. Spectacolele vor începe la ora 19.00 în fiecare din cele două zile.
Actorii celor două spectacole sunt:
Operă în trei acte
László al V-lea: Rab Gyula
Ulrik Cillei: Dobák Attila
Erzsébet Szilágyi: Fodor Beatrix
László Hunyadi: Kiss B. Atilla
Mátyás Hunyadi: Kálnay Zsófia
Palatinul Gara: Kovács István
Mária Gara: Kriszta Kinga
Mihály Szilágyi: Zsigmond Géza
Rozgonyi: Somogyi Zoltán
Văduva veselă, de Lehar
Hanna Glavari, văduva: Hangya Rita
Contele Danilo Danilovici: Timofeev Dmitry
Valencienne: Földi Lea
Camille de Rossillon: Rónai András József
Ludmilla: Pokhodnykh Elina
Magda: Purszki Lilla
Kromow: Morvai Kristóf
Pritschitsch: Majoros Balázs
Njegus: Kovtun Maksym
Baronul Mirko Zeta: Biocca Mark James
Băiat solo din Pontevedro: Kerényi Miklós Dávid
Ospătarul șef: Molnár Dávid
Evenimentul este organizat de către Opera de Stat din Budapesta, făcând parte din stagiunea dedicată Transilvaniei, APTOR fiind structura care și-a asumat contractul, responsabilitățile de organizare tehnică și de asigurare a spațiului pentru cele două reprezentații. Ne bucurăm că Oradea și comunitatea locală se pot bucura de un astfel de spectacol și că iubitorii de operă vor primi la Oradea vizita unei instituții atât de prestigioase din Europa.
Mihai Jurca
director executiv
Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune

Trimite email

joi, 20 februarie 2020