Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zeci de milioane, premii, pentru elevii de 10 ai României

Guvernul României premiază, pentru a cincea oară, Excelența în educație

Zeci de milioane, premii, pentru elevii de 10 ai României

Pentru al cincilea an, consecutiv, Guvernul României premiază Excelența în educație, oferind premii de zeci de milioane (10 milioane și respectiv 30 de milioane, în traducere liberă: 1.000, respectiv 3.000 de lei) elevilor care au obținut anul acesta media 10 la Evaluarea Națională, respectiv la Bacalaureat.

Ieri (joi, 7 septembrie 2017), Bihorul și-a premiat elevii de 10, în sala mare de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Cei 14 elevi bihoreni de nota 10 la cele două examene naționale au fost premiați de către generalul I.S.J. Bihor, domnul profesor Alin Florian Novac Iuhas.
Locul I și locul III pe țară
,,Și în acest an, Ministerul Educației Naționale, în semn de apreciere a Excelenței, premiază tinerii care au obținut media 10 la examenele naționale (respectiv la Bacalaureat și Evaluarea Națională). Este al cincilea an (consecutiv) când Guvernul României onorează și premiază acești elevi pentru rezultatele pe care le-au obținut, a spus în deschiderea manifestării inspectorul școlar general Alin Florin Novac Iuhas.
Dacă anul trecut am obținut o medie de 10 la Bacalaureat și 16 medii de 10 la Evaluarea Națională, în acest an, lucrurile un pic s-au schimbat, în sensul că avem cinci medii de 10 la Evaluarea Națională și nouă medii de 10 la Bacalaureat". Medii care au clasat Bihorul pe locul III pe țară, iar Colegiul Național ,,Mihai Eminescu", cu cele cinci medii de 10 la BAC, ocupă locul I pe țară.
Aceste rezultate excepționale oglindesc, după cum avea să sublinieze domnul inspector școlar general, spectaculoasa creștere a procentului de promovare de la un an la altul (mai cu seamă la BAC), pe de o parte munca voastră, munca profesorilor voștri și totodată sacrificiul pe care părinții voștri îl fac. Mă bucur pentru voi, mă bucur că ați înțeles importanța cărții.
Generalul Inspectoratului Școlar regretă faptul că nu s-au găsit banii necesari pentru a-i premia și pe profesorii care i-au îndrumat pe acești elevi. Dar speră să se organizeze, nu peste multă vreme (probabil de Ziua Mondială a Educației, presupunem noi) o Gală a Excelenței în educație, în cadrul învățământului bihorean, ,,o gala unde îi vom pune în evidență pe toți cei care au obținut rezultate meritorii la examenele și concursurile naționale și internaționale, rezultate cu care până la urmă județul nostru se mândrește".
Generalul Inspectoratului Școlar avea să  concluzioneze atât în cadrul premierii, cât și la întâlnirea pe care a avut-o doar cu presă: ,,Eu cred că cea mai solidă, cea mai durabilă și cea mai bună investiție pentru viitorul nostru este în educație. Un popor educat e clar că duce la progres".
 
Elevii bihoreni premiați
I.Pentru media 10 la Evaluarea Națională
1.-3.Cinezan Alexandra, Oieru Vlad Iustin și Popa Ioana Teodora, toți trei  de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu" din Oradea
4.Zaharia Nathașa Alessia, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea
5.Sălăgean Doris Coralia, de la Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" din Oradea.
II.Pentru media 10 la Bacalaureat
1.-2.Lazăr Mădălina Elena și Mișcov Andreea Miruna, de la C.N. ,,E. Gojdu"
3.Panc Ștefania Adriana, de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea
4.-8.Mărcuț Cristina Maria, Șișca Alexandra Cristina, Miheș Diana Maria, Florian Carla Narcisa și Cotrău Ioana Daria, toți cinci de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu" din Oradea
9.Bolboacă Bogdan, de la Liceul de Arte din Oradea.
Felicitări elevilor, profesorilor, părinților și Guvernului României!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (40 de poze), accesați Galeria foto: Zeci de milioane, premii, pentru elevii de 10 ai României.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019