Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Joi, Bihorul se ridică în picioare pentru asistența socială!

Conferința ,,Rolul asistentului social...

Joi, Bihorul se ridică în picioare pentru asistența socială!

Sucursala Teritorială Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR), în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Socio-Umane, organizează joi, 14 septembrie 2017, orele 12.30 - 14.30, Sala Bibliotecii din Oradea, conferința cu titlul "Rolul asistentului social în furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale din județul Bihor - oportunități și provocări".

Această conferință face parte din Campania ,,România se ridică în picioare pentru asistența socială", campanie desfășurată de CNASR, iar până acum s-au desfășurat evenimente similare în alte 10 județe din țară, altele urmând a se alătura curând campaniei. Scopul acestor evenimente este de a valoriza profesia de asistent social și de atrage atenția asupra nevoii de angajare a asistenților sociali în cadrul serviciilor sociale mai ales în mediul rural. Evenimentul este dedicat asistenților sociali, oficialităților județene, reprezentanților societății civile, prietenilor și susținătorilor profesiei de asistent social.

„Asistentul social este profesionistul care previne, diagnostichează și tratează rănile sociale ale comunității în care activează. Este un profesionist similar medicului care tratează trupul, doar că asistentul social se îngrijește de sănătatea socială. Cu toate acestea, asistentul social este confundat de multe ori cu asistentul maternal, asistentul personal al persoanelor cu dizabilități sau în cel mai fericit caz cu asistentul medical. Este timpul ca asistentul social să fie văzut la adevărata sa valoare profesională, să fie sprijinit în activitatea sa, dar să fie și recompensat în conformitate cu complexitatea muncii sale. Suntem onorați să primim conducerea CNASR în județul nostru în cadrul Campaniei ,,România se ridică în picioare pentru asistența socială" și vă invităm pe toți cei care sunteți asistenți sociali, autorități locale sau furnizați servicii sociale să acordăm în data de 14 septembrie cea mai mare atenție, asistentului social", a declarat doamna Claudia Torje, președintele Filialei locale a CNASR.

Participanții la acest eveniment, se vor bucura și de prezența conducerii CNASR, în persoana președintelui acestei organizații, domnul Doru Buzducea și a vicepreședintelui Cristian Roșu. „Ne bucurăm pentru faptul că Marea Cetate a Oradiei, cel mai frumos oraș al României, un oraș ce s-a remarcat de-a lungul timpului prin multiculturalism, libertate religioasă și deschidere către Occident, a investit cu încredere profesia de asistent social prin dezvoltarea unei facultăți de profil, prin dezvoltarea de servicii și instituții în domeniu, prin gradul ridicat de angajabilitate al absolvenților de asistență socială! Mulțumesc celor cinci „ardelence adevărate" care se află la cârma Filialei noastre locale, conduse aproape fără cusur de către doamnele Claudia Torje și Andreea Pontoș, cărora le mulțumesc pentru organizarea evenimentului nostru, pentru ridicarea în picioare a întregului județ. Aici avem una dintre cele mai mari structuri teritoriale din țară și ne mândrim cu faptul că Oradea reprezintă un punct important și valoros pe harta CNASR", a declarat Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. (A.P.)

Trimite email

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!