Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Te Deum pentru începerea cursurilor în noul an școlar (X)

Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea

Te Deum pentru începerea cursurilor în noul an școlar (X)

Din 2008, la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Oradea, în duminica dinaintea primei zile de școală din noul an școlar, se săvârșește slujba Te Deum prin care este invocată mila lui Dumnezeu ca să se reverse asupra școlarilor, asupra părinților și asupra dascălilor lor în noul an școlar.

La Liturghia și la slujba Te Deum de duminică, 10 septembrie 2017, părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan l-au avut alături pe fostul coleg de seminar și facultate, părintele Ciprian Rus de la Cluj, care ne-a pus la suflet cuvântul de învățătură.
În cuvântul de învățătură, părintele Ciprian Rus a făcut trimitere la Slujba Te Deum, la legătura dintre biserică și școală, dar și la Sfânta Cruce, pentru că joi, 14 septembrie, urmează să sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci (o sărbătoare cu post negru, după cum scrie în calendar).
,,În momentul în care privim Crucea, vedem toate semnele cardinale ale acestei lumi; vedem brațele primitoare ale Domnului Hristos care pe fiecare dintre noi ne îmbrățișează cald, indiferent de cât suntem de bogați sau de săraci, cât suntem de pregătiți sau mai puțin pregătiți, de culoarea pielii noastre, indiferent de  apartenența religioasă pe care o avem. Se spune frumos în Apostolul de azi (duminică - n.n.), ni se spune că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul Său Unul Născut, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică".
Concluzionând vom spune că slujitorii sfântului altar s-au rugat duminică bunului Dumnezeu ,,să le deschidă școlarilor mintea și cugetul și să lumineze inima lor spre primirea învățăturilor celor bune; pentru ca să sădească în inima acestor școlari începutul înțelepciunii, frica Sa cea Dumnezeiască și prin ea să izgonească din inimile lor ușurătățile tinereții și să lumineze mintea lor ca să se abată de la rău și să facă binele; pentru ca să deschidă mintea lor spre a pricepe și a ține minte toate învățăturile cele bune și folositoare; pentru ca să le dea lor înțelepciunea care stă la tronul Lui și să o sădească în inimile lor ca să-i învețe ce este bine plăcut înaintea Lui, pentru ca să sporească ei cu înțelepciunea și cu vârsta spre slava lui Dumnezeu; pentru ca în înțelepciune și în dreaptă credință să fie bucurie și mângâiere părinților și întărire bisericii noastre ortodoxe".
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Te Deum pentru începerea cursurilor în noul an școlar (X).  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 septembrie 2020

Poza zilei

Ești pasionat de muzică?

Ești pasionat de muzică și vrei să faci primii pași în cariera ta?
Perfect!
Noi suntem în căutarea unui VOCAL COACH ASSISTANT.
Așadar, nu rata ocazia de a face parte din echipa Enjoy Music!