Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Douăzeci și patru de bihoreni pentru națională

La informatică și matematică

Douăzeci și patru de bihoreni pentru națională

La actuala ediție a etapei naționale a Olimpiadei de informatică, Bihorul va fi reprezentat de nouă elevi, din patru licee orădene (“Onisifor Ghibu”, “Emanuil Gojdu”, “Don Orione” și “Ady Endre”).

Nouă pentru naționala de informatică

Ca și anul trecut, cei mai mulți elevi i-a dat și de această dată prof. Nicoleta Vaida, de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, nu mai puțin de patru elevi: Andrei Tudor Hălălai, Ionuț Marius Lala, Albert Iordache și Kovago Lajos. Doi sunt elevii profesorilor Maria și Adrian Niță (de la C.N. “E. Gojdu”): Marius Popa și Mihai Derșidan, și încă un gojdist, Răzvan Jurcă (elevul prof. Corina Luncan), precum și câte un elev de la “Don Orione”, Vlad Ionescu (elevul prof. Omer Ismet), și Fodor Gabor, de la Liceul Teoretic “Ady Endre” (prof. Hibacsko Gizella).


 

15 pentru naționala de matematică


 

La naționala de matematică, Bihorul va fi reprezentat de 15 elevi, din cinci școli („Emanuil Gojdu”, „Ady Endre”, „Emanuel”, Șc. „Dacia” și Șc. nr. 16).
Nouă elevi sunt de la Colegiul Național„Emanuil Gojdu”, patru elevi ai profesoarei Corina Nicoară (Patricia Drăgan, Sorin Floti, Raluca David și Diana Borșa), trei ai profesorului Viorel Sadoveanu (Doris Voina, Cătălina Lar și Mihai Iancu) și doi ai profesoarei Ecaterina Șchiop (Felix Mance și Flavia Groșan), câte doi de la „Ady Endre” (Lorincz Andras și Nagy Aliz, elevi ai prof. Bodi Janos) și  Liceul Teologic Baptist „Emanuel” (Filip Chețan și Daniel Drimbe, elevi ai prof. Marius Cicortaș), și câte unu de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” (Bogdan Boța, elevul profesoarei Floare Vancea), și  Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea (Robert Irimias, elevul prof. Gheorghe Sime).
Felicitări naționalilor noștri, și celor care îi pregătesc, și succes în confruntarea finală!
Ovi Dan

Trimite email

duminică, 9 mai 2021